- Advertisement -
Acasă Extern You Tube i-a inchis canalul unui prezentator de meciuri de sah pentru...

You Tube i-a inchis canalul unui prezentator de meciuri de sah pentru moitvul ca utiliza cuvintele „alb” si negru” cand jucatorii mutau piesele

- Advertisement -

Daca nu ar fi, nu s-ar povesti. Dupa Twitter si Facebook, You Tube incepe si el cenzura. Desi stirea pare de necrezut si pana acum aproximativ 10 ani asemenea lucururi pareau de ncrezut, asi se intampla deja.

Reteaua de socialziare i-a inchis canalul de stiri unui prezentator de meciuri de sah pentru motivul ca utiliza cuvintele „alb si „negru” atunci cand jucatorii mutau piesele de sah in timpul jocului.

Nefericita victima este Antonio Radic, cunoscut și sub numele de „Agadmator”,

Cercetătorii sugerează acum că platformele de social media ar trebui să încorporeze limbajul șahului în algoritmii lor pentru a evita viitoare incidente de acest gen.

Agadmator are peste un milion de abonați pe canalul său și este considerat cel mai popular șah vertical pe YouTube. Cu toate acestea, canalul său a fost blocat în iunie anul trecut, după ce a postat un segment cu Marele Maestru Hikaru Nakamura, de cinci ori campion și cel mai tânăr american care a obținut titlul de Mare Maestru.

„Nu știm ce instrumente folosește YouTube, dar dacă se bazează pe inteligența artificială pentru a detecta limbajul rasist, acest tip de accident se poate întâmpla”, a spus Ashiqur R KhudaBukhsh, un om de știință în domeniul computerului de la Carnegie Melon’s Language Technologies Institute.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here