- Advertisement -
Acasă Politica Zegrean spune ca CCR nu are ce sa mai schimbe dupa eliminarea...

Zegrean spune ca CCR nu are ce sa mai schimbe dupa eliminarea pensiilor speciale: “N-are ce să facă Curtea Constituțională aici, mai ales că este vorba despre parlamentari. Ei și-au dat această indemnizație, ei și-au luat-o”

- Advertisement -

Fostul sef al Curtii Constitutionale, AugustinZ egrean, a declarat miercuir seara la B1TV, ca Curtea Constutionala nu mai are ca sa mai schimbe in urma voiului dat ieri in Parlament pentur eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Acesta a declarat ca nu este vorba despre pensii, ci despre indeminzatii, iar CCR nu mai are ce ca sa judece in acest context. Aceasta a spus ca la fel cum in 2006, parlamentarii si-au oferit singuri indemnizatii, tot la fel le-au retras ieri.

”Sigur că nu îi poate opri nimeni să sesizeze Curtea dacă vor să o sesizeze – și nu mă refer la parlamentari, pentru că înțeleg că aproape toți au fost de acord cu această aprobare, dar cei care sunt acum în plată probabil că vor ataca la Curtea Constituțională. Este o problemă aici. Se vor împiedica de un lucru. Când au făcut legea, în 2006, nu i-au spus pensie, i-au spus altceva. Dacă era pensie, puteam să discutăm și despre constituționalitate, dar asta nu este o pensie. Este o indemnizație și indemnizațiile acestea statul le plătește când are bani, și nu le mai plătește când nu mai are bani. N-are ce să facă Curtea Constituțională aici, mai ales că este vorba despre parlamentari. Ei și-au dat această indemnizație, ei și-au luat-o”.

”Am citit și eu proiectul de lege, am văzut ce au adoptat. Nu văd ce ar putea să fie. Dacă ar fi așa cum se spune, că am auzit că spun unii că nu se poate, că legea retroactivează – nu retroactivează, pentru că nu le ia banii pe care i-au primit până acum, doar nu le mai dau de acum încolo. Cea mai ciudată operaţiune din matematică: înmulțiți 13837 cu vârsta pe care o aveți, apoi cu 73! Rezultatul va fi uluitor!

Nu e pensie. Nu e din legea pensiilor, nu are nicio legătură cu pensia. Era un ajutor sau o indemnizație pe care parlamentarii o primeau cadou, pentru că și-au petrecut acolo câțiva ani din viață”, a mai spus Augustin Zegrean.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here