- Advertisement -
AcasăJustitieZegrean spune ca supraimpozitarea pensiile speciale este neconstitutionala si populista si nu...

Zegrean spune ca supraimpozitarea pensiile speciale este neconstitutionala si populista si nu rezolva deloc problema economiei in colaps gestionata de politicieni: De fiecare dată când merge prost economia se vorbește despre impozitarea sau desființarea pensiilor speciale. Nu-s foarte mulți bani acolo, nu vor salva economia cu banii ăștia. Pensiile, în general, nu se impozitează

- Advertisement -

Fostul sef al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi ca discutia despre supraimpozitarea pensiilor speciale este una populista deoarece raportat PIB, pensiile speciale reprezinta un procent relativ mic iar masura este neconstiutionala deoarece categoriile socialle nu pot fi impozitate diferit. Augustin Zegrean a spus ca discutia apare mereu atunci cand situatia merge prost in economie.

Nu e o discuție nouă. De fiecare dată când merge prost economia se vorbește despre impozitarea sau desființarea pensilor speciale. Nu-s foarte mulți bani acolo, nu vor salva economia cu banii ăștia. Niciodată nu am auzit ”hai să ne ocupăm să mărim pensiile mici, nu să le reducem pe alea mari”. Dar asta e o altă discuție și nu vreau să intru în ea…

Deci Constituția are un text care vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale. Acest text trebuie să-l aibă în vedere Guvernul când vorbește asemenea gogomănii. Nu poți să-l impozitezi pe unul cu 99% și pe altul cu 10 sau 16%. Nu se poate lucrul ăsta!

Pensiile, în general, nu se impozitează și foarte bine! Oamenii care au contribuit la pensii au plătit și impozite pentru banii pe care i-au câștigat, apoi și-au plătit și cotizația pentru pensii. Ce să mai impozitați acolo?”, a declarat Zegrean.

Acesta s-a referit apoi la cazul particular al militarilor: „Partea necontributivă… militarii nu au contribuit niciodată la pensii. Cu ăștia ce faci? Unde îi duci cu pensia?

Și unde-i baza lor contributivă? În general în lume militarii nu contribuie la pensii. Deci ei nu au contribuit cu nimic la pensie”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -