- Advertisement -
AcasăJustitieAbsolut halucinant! DIICOT spune ca Dide a trimis intentioant droguri la sediul...

Absolut halucinant! DIICOT spune ca Dide a trimis intentioant droguri la sediul DIICOT ca sa promoveze consumul de cannabis si legalizarea acestuia in Romania cum se intampla in Amsterdam si alte cateva parti din Europa

- Advertisement -

De necrezut, dar cat se poate de real. Cristian Dide, unul dintre liderii #rezistilor a trimis droguri la sediul DIICOT ca sa le demostreze procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism cat de usor se pot procura doguri de ope internet din Romania dar si pentur a promova legalziarea canabisului in Romania asa cum se intmapla la Amsterdam si alte cateva parti din Europa. Aceste amanunte apar in motivarea procurorilor DIICOT.

Judecătoarea de drepturi și libertăți Alina Ungureanu arată în motivare că, din noiembrie 2020, Dide a început să trimită la DIICOT Iași și DIICOT Central, pe numele unor procurori, colete cu substanțe ce conțineau cannabis. În martie 3021, procurorul DIICOT Iași, Vasile Airinei, s-a autosesizat și a deschis un dosar penal.

”Pentru a crea aparența de legalitate, numitul Dide Cristian Mihai a căutat să achiziționeze produse care aveau trecute pe etichetă THC

Dide a comandat și muguri de cannabis, inclusiv din SUA. A trimis drogurile la DIICOT și a scris pe plic: ”DIICOT. A SE DESCHIDE DOAR DE PERSOANE AUTORIZATE”, notează judecătoarea în motivarea deciziei de arestare.

Audiat la parchet și instanță, Dide a spus că a hotărât să trimită cannabis la DIICOT ca să atraga atenția ”cu privire la ușurința cu care se pot achiziționa produse ce conțin THC din mediul on-line, cât și din magazine fizice”.

„Un alt scop îl reprezintă dezbaterea în fața unui complet de judecată a faptelor sale, motiv pentru care este interesat să fie trimis în judecată”, se arată în motivare.

„Totodată, inculpatul a arătat că dorea să amplaseze un tonomat la care să se vândă muguri de cannabis în vederea obținerii de profit, cât și pentru a atrage atenția că aceste produse sunt legale în restul UE și se comercializează în astfel de tonomate; în aceeași declarație, inculpatul a susținut că un alt scop pentru care dorea să instaleze tonomatul era acela de a promova proiectul ”legalizăm.ro”, proiect ce urmărește relaxarea legislației privind cannabis-ul în România.

În declarația dată în fața judecătorului de drepturi și libertăți, inculpatul a arătat că demersul său a vizat realizarea scopului Asociației Evoluție în Instituție privind aplicarea legii de către DIICOT în mod egal referitor la toate societățile care comercializează produse pe bază de cannabis și, totodată, a urmărit declanșarea unui cadru procesual în care să aibă posibilitatea de a invoca excepții de neconstituționalitate și a solicita sesizarea instanțelor europene cu privire la anumite aspecte de ordin legislativ”, se arată în motivare.

Magistratul a emis mandat de arestare pe numele lui Cristian Dide. Judecătoarea enumeră mai multe motive pentru care protestatarul Dide este pericol public: „inculpatul a trimis drogurile pe numele unor procurori, încercând astfel să acrediteze ideea că procurorii comandă substanțe interzise și că instituțiile statului nu sunt apte să stopeze fenomenul comercializării drogurilor de risc sub aparența unor activități comerciale legale”, a motivat judecătoarea.

Cristian Dide se află în arestul IPJ Iași din 23 noiembrie 2021, sub acuzația de trafic de droguri de risc.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -