- Advertisement -
AcasăJustitieAbsolut incredibil. Cristian Diaconescu sugereaza ca cine declarat ca a fost...

Absolut incredibil. Cristian Diaconescu sugereaza ca cine declarat ca a fost de fapt lovitura de stat, ci nu Revolutie in 89, este un nostalgic al vremurilor comunsite: Că am văzut jocul acesta comunicațional, „lovitură de stat”, deci implicări, amestecuri, până la urmă aproape unora pare că le pare rău că a fost revoluție

- Advertisement -

Am semnalat in neneumrate randuri ca Romania nu are politicieni, ci pur si simplu ioste baieti corupti, analfabeti si niste care schimba partidele si asa zisele „ideologii” de pe o pe alta. Unul dintre marii populisti, care isi asunde incompenrtneta sub masca discursului deontologic, corect politic, este Cristian Diaconescu, seful PMP, fost ministru de externe (adica unul din baietii cu influenta care au facut fix nimic pentru ca Romania sa iasa din izolarea externa in care se afla tara naostra de 32 de ani incoace). Cuoscut ca fiind un aparator infierbatnat la magistratilor (adica baietii aia cu pensii spoeciale, diurne, salarii colosale si care in loc sa bage interlopii, preoxeneti si alte categorii de acest fel al puscarie, iau mite de la acestia si ii octrotesc de puscarie) Cristian Diaocnescu s-a declarat suparat pe felul in care este tratat celebrul dosar al Revolutiei de 32 de ani incoace si spune ca astfel de tergiversari ale magistratilor nu fac decat sa spun la indoiala „justitia” (asa zisa glume de justitie pe care o are Romania de 32 de ani) in randul cetatenilor.

Proapgandistic sau pur si simplu anaflabet total fata de realitatile din tara, Cristian Daiconescu a sugerat de asemenea ca cine pune la indoiala faptul ca in 89 a fost Revolutie si spune ca a fost vorba de fapt de lo lovitura de stat, este foarte probabil un nostalgic al vremurilor comunsite.

„Nu știu ce este în dosar, în mod evident, dar este clar – am fost și eu judecător, am îmbrăcat roba, nu poți să stai 31 de ani pe un dosar. Nu se poate! Îți asumi o soluție, oricât ar fi de complicată”, a subliniat Cristian Diaconescu.

„Aș vrea să fac de la bun început un anume tip de disociere. Faptul că adevărul judiciar nu s-a aflat până acum nu înseamnă că adevărul istoric, adevărul politic, adevărul unor oameni precum domnul Mărieș (președintele Asociației „21 Decembrie 1989), aici de față, ne-au schimbat viața în bine ar putea fi pus la îndoială. Că am văzut jocul acesta comunicațional, „lovitură de stat”, deci implicări, amestecuri, până la urmă aproape unora pare că le pare rău că a fost revoluție. Asta pot să spun. Oamenii aceștia au avut curajul să se ducă acolo unde noi nu am avut curajul. (…) Nu poți să spui că merită cineva să își dea viața, a fost o alegere care ne-a dat nouă o altă viață, a fost o alegere”, a declarat președintele PMP.

El a atras atenția că românii din diaspora, care au adus 3 miliarde în țară, nu ar fi ajuns în Occident fără victoria revoluționarilor din decembrie 1989

„Știți că suntem țara care a dat în acest an, prin românii aflați în afară, un venit în interior cel mai mare din Uniunea Europeană? 3 miliarde au adus oamenii aceștia, care se duc în Vest, care se duc în Occident și care n-ar fi ajuns acolo dacă nu erau ei”, a arătat Cristian Diaconescu, care a vorbit pe B1 TV și despre situația de securitate din regiune.

Fostul ministru al Justiției a abordat și partea juridică a problemei.

„Aici, da, sunt într-adevăr probleme. Pare-se că sistemul judiciar de-a lungul anilor – nici n-are importanță din ce direcții – nu poate duce acest dosar. E prea complicat, e prea greu pentru ei. Nu știu ce este în dosar, în mod evident, dar este clar – am fost și eu judecător, am îmbrăcat roba, nu poți să stai 31 de ani pe un dosar. Nu se poate! Îți asumi o soluție, oricât ar fi de complicată. (…) A fost nevoie – și tot datorită lor și pe urmă a procesualității în care a intrat România pentru a merge în Vest – de niște decizii orientative date de CEDO. (…) Intra în prescripție răspunderea penală la un moment dat, tot datorită unor tergiversări artificial create. Știți cine se plânge de fapt astăzi? Se plâng un grup de victime. (…) Niște cetățeni români se plâng, nu statul se duce la CEDO, nu statul e parte în dosar, nu, (ci) niște persoane fizice. De unde or avea ei bani săracii să meargă până la Strasbourg? (…) Unde era statul? Ca voință politică mă refer”, a mai spus Cristian Diaconescu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -