- Advertisement -
AcasăEconomieAdrian Vasilescu: „Avem o inflație determinată de prețurile la produsele și serviciile...

Adrian Vasilescu: „Avem o inflație determinată de prețurile la produsele și serviciile energetice. Timp de 50 de ani lumea a stat cu ochii închiși și cu urechile astupate la un semnal pe care l-a tras Clubul de la Roma în 1972 . Solutia o reprezinta investitiile, investiile si iar investitiile”

- Advertisement -

Consilierul Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, a declarat sambata ca inflatia este determianta in Romania in special de preturile la produsele si serviciile energetice. Acesta a spus ca un semnal in acest sens a fost dat in urma cu 50 de ani la Clubul de la Roma. Oficialul BNR a mentionat ca singura solutie pentru a combate criza o reprezinta investitiile.

„E un risc geopolitic, un risc energetic, un risc de recesiune. Banca Națională până acum a calculat minuțios dobânda de politică monetară în așa fel încât să lovească inflația atât cât trebuie ca să nu facă mai mult rău decât bine. Această expresie este de actualitate de la un capăt la altul al lumii în 2022 și va continua să fie de actualitate și în 2023”.

„Avem o inflație determinată de prețurile la produsele și serviciile energetice. În condițiile în care timp de 40 de ani  lumea a stat cu ochii închiși și cu urechile astupate la un semnal pe care l-a tras Clubul de la Roma în 1972 privind resursele lumii și în special resursele energetice. S-a spus clar acolo că resursele energetice sunt un pericol viitor și că singura soluție este să fie făcute investiții și investiții și investiții….”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -