Alexandru Rafila: E un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. Boala nu afectează exclusiv plamanii. Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni. Sunt multe persoane tinere care nu au reușit să se recupereze în urma acestui virus. Exista oameni are au probleme la nivelul sistemului nervos

Președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila a atras azi atentia intr-un interviu oferit Hotnews in legatura cu periocolul pe care il reprezinta infectia cu coronavirus pentru sanatate.

Medicul a atras atentia in legatura cu sechelele cu care numerosi pacienti din Romania (inclusiv tineri) au ramas ca urmare a infectarii cu COVID19. Tataru a atras atentia ca COVID19 nu ataca doar plamanii, ci si alte tesuturi si organe.

Acesta a venit venit cu exemple concrete de suferinte si chiar sechele pe care persoane tinere (usor trecute de 30 de ani) le-au manifestat urma infectarii cu coronavirus.

Intre simptomele des intalnite Rafila a spus ca se numara pierderea gustului si a mirosului pentru cateva luni de zile. Acestea sunt insa efectele “minore” ale coronvairsului, infectia putand provoca fim urmata si de sechele precum probleme la nivelul sistemului nervos.

Cele mai importante declaratii ale medicului Alexandru Rafila:

  • “Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, și afectează multe alte țesuturi și organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos.
  • Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni.
  • Sunt multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare.
  • Sunt multe persoane care nu au reușit să se recupereze în urma acestui virus, chiar și persoane tinere.
  • Dincolo de deces, noi nu ne referim și la consecințele bolii în ceea ce privește sechelele bolii. Procentul este cu siguranță apreciabil”, a afirmat Alexandru Rafila.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *