- Advertisement -
AcasăEvenimente"Alta intrebare" face un pas in spate! Iordache a renuntat la proiectul...

„Alta intrebare” face un pas in spate! Iordache a renuntat la proiectul care prevedea marirea lefii Avocatului Poporului, salariul urmand sa devina egal cu cel al unui judecator al Curtii Constitutionale. Proiectul fusese semnat inclusiv de parlamnetari PSD si PNL

- Advertisement -

Fostul ministru al Justitiei Florin Iordache renunta la controversatul proiect prezentat de presa acum 2 saptamani  care prevedea ca Avocatului Poporului sa i se mareasca leafa, urmand ca aceasta sa devina egala cu cea a unui  judecator CCR. Proiecutul fusese semnat printre altii de 4 social democrati si 1 liberal, printre care Florin Iordache.

Semnatarii proiectului erau Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa și Claudia Gilia -, doi deputați UDMR – Izabella Ambrus și Eva Csep -, deputatul PNL Adriana Saftoiu și deputatul Steluță Cataniciu – neafiliat – și fusese înregistrat la Camera Deputaților în 9 martie 2020.

Daca proiectul ar fi trecut, leafa Avocatului poporului ar fi sarit la 21.840 lei în prezent, la 26.250 lei.

De asemenea, indemnizațiile adjuncților Avocatului Poporului s-ar fi majorat de la 16.640 lei (brut) în prezent la 23.000 de lei, cât este indemnizația unui judecător cu grad de Curte de Apel cu peste 20 de ani vechime.

Nu în ultimul rând, persoanele care au deținut anterior funcția de Avocat al Poporului, printre care și Victor Ciorbea, ar fi primit pensie specială în același regim ca și judecătorii, adică 80% din indemnizația lunară brută plus sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -