- Advertisement -
AcasăEconomieAnalistul economic Adrian Negrescu: Dacă America tușește, Europa face gripă iar România...

Analistul economic Adrian Negrescu: Dacă America tușește, Europa face gripă iar România intră la terapie intensivă. Percepția venită din zona politică este că nouă ne merge bine, că avem creștere economică, nu avem nici un fel de probleme. Și mergem așa înainte ca pe autostrodată cu mașina la viteză maximă spre un zid

- Advertisement -

Analistul economic Adrian Negrescu, a declarat joi ca actuala colaitie de guvernare minte populatie cu privire la actuala situatie economica, cu atat mai mult cu cat toate masurile sunt populiste, de stanga si ingroapa mediul de afaceri si oamenii care muncesc, mizandu-se doar pe vocuhere sau crestere de pensii fara sa existe crestere economica si investitii. Econommistul a avertizat ca in ciuda perceptiei pe care actuali coalitie o creaza in sptatiul public cu privire la bunul mers al economiei, Romania merge de fapt inainte cu viteza maxim spre zid.

Știți acea expresia: dacă America tușește, Europa face gripă și aș adăuga că, din păcate România intră la terapie intensivă. Ce se întâmplă în Statele Unite, în momentul de față, se va întâmpla, ușor ușor și în Europa, adică recesiune și, probabil, vom avea și noi de suferit”, a estimat analistul financiar Adrian Negrescu.

Percepția publică, percepția venită din zona politică este că nouă ne merge bine, că avem creștere economică, nu avem nici un fel de probleme. Și mergem așa înainte ca pe autostrodată cu mașina la viteză maximă spre un zid de care ne vom lovi poate chiar mai repede decât ne așteptăm”, a atras atenția expertul.

”Să nu uităm un lucru esențial, iar românii trebuie să înțeleagă care este dinamica: anul trecut, economia Statelor Unite creștea cu aproximativ 5,7% în această perioadă. Acum a aterizat, practic, din punct de vedere economic. Este o traiectorie pe care o vedem și în Europa, pe fondul războiului din Ucraina, pe fondul problemelor energetice și, din păcate, s-ar putea ca o astfel de traiectorie să o vedem și în România, în condițiile în care noi nu prea suntem pregătiți din punctul acesta de vedere pentru o scădere economică semnificativă, care va afecta bugetul de stat, modul în care plătim inclusiv compensările la energie și gaze pentru care nu există, în momentul de față, surse de finanțare. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -