- Advertisement -
AcasăNoutati interneAstia suntem. Dupa reactia zero a statului roman BOR-imea se preface nu...

Astia suntem. Dupa reactia zero a statului roman BOR-imea se preface nu intelege umilintele la care sunt supusi romanii din Ucraina si spune ca ajutat deja comunitatea de romani. Ajutorul se refere al o nesemnificativa suma de bani, fara sa condamne in niciun fel umilintele la care sunt supusi, despre care nu spun nimic

- Advertisement -

BOR-imea a rezovat lucurile in stil pur romanesc. In timp ce timid apar chiar si in presa mainstream din Romania tot mai multe informatii legate de modul in care minoritatea romana din Ucriane ste umilita, BOR vine cu un comunicat sec, in care spune ca a facut tot ce a putut. Mai exact, BOR transmite ca a ajutat financiar i o parte din romanii din nordul Bucovnei, asta desi nu nevoile financiare, cat de fapt lipsa drepturilor elementare rpereiznta cea mai mare problema a minoritatii romane.

Cei care nu subînţeleg, ci comentează atât de nedrept, deliberat impur, maliţios şi manipulator solidaritatea BOR cu românii din Ucraina sau de oriunde, rămaşi fideli valorilor creştine şi autentic româneşti (călcate barbar în istoria relativ recentă a României cu cizmele şi cu tancurile), nu au înţeles încă riscurile sfidării realităţii, respectul faţă de suferinţă şi fidelitatea faţă de Adevăr. Inclusiv cel istoric”, a declarat Vasile Bănescu.

„Patriarhia Română şi eparhiile sale, mai ales cele situate la graniţa de nord-est a României, s-au mobilizat filantropic exemplar imediat după invadarea Ucrainei şi au ieşit în întâmpinarea refugiaţilor din această ţară sosiţi pe teritoriul ţării, dar şi organizând prompt transporturi umanitare foarte consistente destinate în primul rând comunităţii româneşti din statul vecin.

Astfel, AU fost trimise: 446 transporturi pe teritoriul României, în valoare totală de 1.360.304 euro; 142 transporturi în Ucraina, în valoare totală de 2.172.816 euro; 38 transporturi în Republica Moldova, în valoare totală de 412.112 euro.

Pe fondul creşterii numărului de răniţi din Ucraina s-a amplificat inevitabil nevoia de sânge. Pentru a veni în sprijinul acestei tragice situaţii, Patriarhia Română a organizat campanii de donare de sânge la care au participat 2.298 persoane.

Totodată, a menţionat purtătorul de cuvânt, pe parcursul anului 2022, eparhiile Bisericii Ortodoxe Române şi Federaţia Filantropia au oferit un sprijin umanitar cuantificabil în sumă de 8,7 milioane de euro în beneficiul persoanelor afectate de conflictul din Ucraina, comunitatea românească din această ţară fiind beneficiara principală a acestui ajutor „firesc” şi „frăţesc” mai precizeaza Banescu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -