Augustin Zegrean: Poate să îl propună Iohannis pe Orban premier de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate! Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite!”

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat la Realitatea TV în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului.

“Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului.

Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede!

Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite”, a comentat Augustin Zegrean la Realitatea TV.

Citește și https://dc360.ro/udrea-la-un-pas-sa-scape-de-inca-un-dosar-iccj-a-admis-cererea-formulata-de-fostul-ministru-pdl-al-turismului-de-sesizare-a-ccr-cu-o-exceptie-de-neconstitutionalitate-a-unui-articol-din-codul-de-pro/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *