- Advertisement -
AcasăPoliticaAUR solicita ministerului de Externe sa faca demersuri imediate pentru incheierea unui...

AUR solicita ministerului de Externe sa faca demersuri imediate pentru incheierea unui acord privind protejarea limbii române în Ucraina: Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat recent disponibilitatea în acest sens, aşa că Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti are datoria să avanseze cu discuţiile

- Advertisement -

AUR solicita joi, minsiterului de Externe, sa faca demersurile necesare pentru inchiererea unui acord privind protejarea limbii romane in Ucraina. AUR transmite intr-un comunicat ca presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, si-aa rata deja disponibilitatea in acest sens si cere sa se urmeze pe mai departe pasii procedurali.

„Autorităţile ucrainene trebuie să adopte toate măsurile pentru a asigura dreptul la educaţie în limba maternă pentru etnicii români, iar acest lucru se poate rezolva rapid, printr-un acord bilateral. Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat recent disponibilitatea în acest sens, aşa că Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti are datoria să avanseze cu discuţiile. După acest prim pas, următorul trebuie să fie încheierea unui acord cuprinzător privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale”, a afirmat, joi, senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat, la rândul său, că problemele cu care se confruntă minoritatea română din Ucraina sunt „multe” şi vizează „accesul la învăţământul în limba maternă, hărţuirea liderilor comunităţii româneşti, utilizarea oficială a limbii române în administraţie şi în justiţie, finanţarea activităţilor asociaţiilor minorităţii române, mass-media în limba română, păstrarea identităţii religioase, limba română ca limbă de cult”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -