- Advertisement -
AcasăEvenimenteBREAKING NEWS Monica Anisie: Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul...

BREAKING NEWS Monica Anisie: Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Nu se pune problema înghețării anului școlar

- Advertisement -

Ministrul Educatiei Monica Anisie a declarat la Digi24 ca nu se ia in clacul varianta inghetarii anului scolar in contextul actiualei pandemii de coronavirus, mai ales in conditiile in care 75% din anul scolar a fost deja parcurs. Referitor la elvii claselor a 8-a si a 12-a, ministrul spune ca pentru a ii mentine pe elevi in contact cu ceea ce inseamna pregatirea pentru examene, a pus pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Legat despre ce se va intampla concret cu anul scolar mai departe, Monica Anisie spune ca acest lucru va fi decis in functie de evolutia pandemiei de coronaviurs.

„Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar„, a spus Monica Anisie la postul de stiri.

„Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale.

În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public„, a precizat Monica Anisie.

Ce se va întâmpla cu învăţământul şi cu elevii depinde în mare parte de evoluţia epidemiei de COVID-19 în România. „Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta. Acestea vor fi prezentate nu mai târziu de săptămâna viitoare„, a mai declarat Monica Anisie.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -