- Advertisement -
AcasăPoliticaBufonii sunt la mare cautare. Tomac: Bode trebuie demis, si inlocuit cu...

Bufonii sunt la mare cautare. Tomac: Bode trebuie demis, si inlocuit cu Rares Bogdan. Rares cel mai potrivit pentru a negocia intrarea Romaniei in Schengen

- Advertisement -

Ei bine, da, se poate si mai rau de atat, chiar daca la prima vedere pare imposibil sa ai o clasa politica si mai incompententa decat cea de azi. Europarlamentarul Eugen Tomac cere demiterea lui Bode de la Interne si inlocuirea acestuia cu Rares Bogdan, despre care spune ca este cel mai potrivit pentru a negocia intrarea Romaniei in Schengen.

„Șansele noastre (n.r.: de aderare la spațiul Schengen) sunt foarte mici, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să ne batem în fiecare zi. Eu cred că lucrurile sunt departe de a fi soluționate. (…) Dacă nu facem ceea ce trebuie pentru a fi credibili pe plan european, evident că lucrurile nu pot fi schimbate.

Pe 26 începe consiliul informal JAI, acolo unde se poate discuta mult mai pe larg despre șansa noastră de aderare la Schengen. Însă domnul Lucian Bode este cea mai nepotrivită persoană în momentul de față să facă acest lucru. Eu în locul domnului Klaus Iohannis aș fi pus pe primul loc interesul național, l-aș fi rugat pe domnul Bode să se retragă, l-aș fi pus pe Rareș Bogdan – că tot e din partidul lor, care este liderul delegației PPE la UE- și cunoaște bine dosarul Schengen!

Aș fi făcut o operațiune politică rapidă pentru a da mai multă seriozitate întregului demers. Toți ambasadorii  știu că ministrul nostru are mari vulnerabilități acasă și, evident, îl vor trata cu politețe, dar nu se vor angaja în fața domnului Bode”, a declarat Eugen Tomac la Digi24.

„România are nevoie de un nou ministru de Interne care să gestioneze dosarul aderării la Spaţiul Schengen.

Următoarele luni se vor dovedi cruciale şi nu ne permitem să defilăm cu ministrul de Interne care a „înfrânt” în decembrie 2022. Pe 26 ianuarie, la Stockholm începe Consiliul informal JAI, unde se poate discuta mai pe larg despre șansele aderării României la Schengen.

Lucian Bode poate foarte bine să meargă în instanţă să-şi caute „dreptatea” în privința acuzațiilor cu care se confruntă în țară, dar România nu poate aştepta după el.

Președintele Iohannis – al cărui singur proiect de ţară este pe punctul de a eşua dramatic – trebuie să înţeleagă aceste realităţi şi să acţioneze în consecinţă.

Acum, nu este momentul de calcule electorale sau de acţiuni sentimentale. Ne trebuie rigoare şi hotărâre.

Cea mai bună soluţie în acest moment este un nou ministru de Interne care să negocieze în numele ţării noastre. Având în vedere că este liderul grupului europarlamentarilor PPE din România, Rareş Bogdan poate prelua mai convingător ştafeta pentru câteva luni din postura de ministru de Interne dacă liberalii simt nevoia să-şi păstreze portofoliul.

Mizez pe înţelepciunea Preşedintelui Iohannis, care îşi dă seama, în mod cert, că măcar acest obiectiv al aderării la Schengen trebuie să-l bifeze după două mandate altfel fără nicio realizare. Ne trebuie o acțiune politică rapidă pentru a da mai multă seriozitate întregului demers, pentru că toți ambasadorii și miniștrii știu că ministrul nostru de Interne are mari vulnerabilități acasă”, a concluzionat Tomac.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -