- Advertisement -
AcasăPoliticaCaciu nu vrea nici el impozitarea IT-istilor: ”Nu considerăm că facilităţile din...

Caciu nu vrea nici el impozitarea IT-istilor: ”Nu considerăm că facilităţile din din construcţii şi IT trebuie să fie eliminate”

- Advertisement -

Desi vorbim despre salarii care ajung undeva peste 5.000 de euro in mediul IT, ministrul Finantelor, Adrian Caciu nu vrea ca lucratorii din acest mediu sa fie impozitati, singurul care a venit cu o propunere in acest sens fiind contrat la momentul respectiv, in primavara lui 2020, de toate partidele, fiind fostul premier, Ludovic Orban.

”Nu considerăm că facilităţile din din construcţii şi IT trebuie să fie eliminate. Ţinând cont că avem 110 miliarde de euro de cheltuit în următorii 10 ani din fonduri europene şi peste 200 de miliarde de euro din bugetul de stat, cu cine facem construcţie în ţara asta?”, a spus ministrul, el adăugând că sunt facilităţi care vor fi adaptate şi ajustate, unde este o problemă.

Câciu a explicat că, în IT, ar trebui ca valoarea adăugată rezultată, produsele trebuie să fie valorificate din România spre străinătate şi să nu fim doar forţă de muncă. ”E vorba de o ajustare, nu de eliminarea facilităţilor”, a explicat el.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -