Ciolos spune ca pentru USR-PLUS anticipatele raman o prioritate si reia tema schimbarii Constitutiei: Anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit și cu soluții. Dar, ca să se întâmple, trebuie tratate și pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică. Pasul următor e o reformă profundă și rapidă a Constoutiei. România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înțeleg, fie se joacă de-a guvernarea

Liderul PLUS Dacian Ciolos reia tema declansarii anticipatelor, despre care spune ca acestea raman o prioritate pentru alianta USR-PLUS. Dacian Ciolos scrie pe pagina sa de facebook ca USR-PLUS a venit si cu solutii in acest sens , dar celelate partide politice nu trateaza cu interes subiectul. Fostul premier tenhnocrat spune ca mai departe, dupa anticipate, pasul urmator care trebuie facut este o refroma profunda si rapdia a Constiutiei, sustinand ca acutala Constitutie nu e suficient echipata pentru a permite iesirea din criza politice. Ciolos mai scrie pe reteaua de socializare ca in prezent Romania este prinsa intre partidele vechi care se inteleg intre ele si se joaca de-a guvernaerea.

Postarea lui Dacian Cioloș:

„Desemnarea unui premier și alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascaradă.

Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit și cu soluții. Dar, ca să se întâmple, trebuie tratate și pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică.

Pasul următor e o reformă profundă și rapidă. Constituția e insuficient echipată pentru astfel de crize politice. Am spus-o și o repetăm: ne trebuie o reformă constituțională pentru clarificarea rolului fiecărui actor al statului. Altfel, România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înțeleg, fie se joacă de-a guvernarea, cu bugetul, administrația și justiția și, când nu se mai înțeleg, intrăm în crize politice îndelungate. Și stagnăm ca țară.

Din păcate, țara noastră pare în derivă, iar politicienii nu par să aibă un plan și soluții la crizele reale sau provocate de ei înșiși.

Noi suntem hotărâți să schimbăm România”.​

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *