- Advertisement -
AcasăPoliticaCiuca: Am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială,...

Ciuca: Am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul pensii de serviciu

- Advertisement -

Nicoale Ciuca a rapsuns vineri acuzatiilor europenilor legate de pensiile speciale ale militarilor din Romania in conditiile in care generalii de hartie care dau ordine din birouri au lefuri foarte mari, complet nejustificate, cu mult peste „prostimea” care se duce sa moara pe campul de lupta. In tara in care personaje precum Ilie Nastase sau Iordanescu sunt generali cu 4 stele, Ciuca a asigurat jurnalistii vineri dupa ca nu exista pensii speciale ale militarilor in Romania.

„În ceea ce privește pensiile militare, am discutat acest subiect, inclusiv cu reprezentanții Comisiei care au fost într-o vizită la București, și am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul pensii de serviciu. Pensiile militare au fost modificate prin lege și sunt pe baza de contributivitate, iar la nivelul nostru continuăm să susținem reforma sistemului de pensii pe bază de contributivitate și continuăm prin demersurile pe care le vom face să ajungem foarte clar la înțelegere cu principiile pe care le respectă și celelalte state din UE vizavi de pensiile militare, conform cărora nu sunt speciale, ci sunt pensii de serviciu. (…) Nu minte nimeni. Eu am vorbit despre un raport al Băncii mondiale. E o stare de fapt care se regăsește în fiecare stat al UE. Nu e vorba de a minți pe cineva. Am citit și eu informația respectivă. (…) Nu se pune problema ca acum să nu asigurăm creșterea pensiilor, așa cum ne-am propus.”, a spus Ciucă, aflat în Maramureș.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -