- Advertisement -
AcasăNoutati interneDan Dungaciu ii ironizeaza pe sustinatorii lui Zelenski dupa racheta cazuta in...

Dan Dungaciu ii ironizeaza pe sustinatorii lui Zelenski dupa racheta cazuta in Polonia: Sper că Zelenski nu a încercat să atragă NATO în războiul cu Rusia. Dacă tu vezi că președintele Ucrainei este disperat în condițiile în care se declamă pe multe televiziuni că armata Rusiei este în derivă și Ucraina punctează victorii, apare cel puțin o contradicție. De ce e disperat, din moment ce Ucraina este pe val?

- Advertisement -

Directorul Institutului de Stiinte Politice si Relaţii Internationale (ISPRI) al Academiei Romane, Dan Dungaciu, i-a ironizat pe sustinatorii bufonului Ucrainei, Volodimir Zelenski, dupa racheta cazuta in Polonia la inceputul acestei saptamnai, racheta asupra caruia presedintele Ucrainei a insistat ca este de origine rusa, ci un ucraineana. Dupa ce sustinatorii lui Zelenski au gasit explicatie si pentru caderea unei rachete ucrainene intr-o tara membra NATO, racheta care a luat vietile a doi oameni, spunand ca a Zelenskia recurs la acest gest accidental din disaprare, Dungaciu intreaba retoric de ce este disprat Zelenski din ce moment Ucraina merge din victorie in victoire iar rusii sunt praf si pulbere inca din prima zi de razoi.

„Sper că Zelenski nu a încercat să atragă NATO în războiul cu Rusia. Dacă tu vezi că președintele Ucrainei este disperat (n.r – întrebat dacă Zelenski ar fi putut face lucrul acesta din disperare), în condițiile în care se declamă pe multe televiziuni că armata Rusiei este în derivă și Ucraina punctează victorii, apare cel puțin o contradicție. De ce e disperat, din moment ce Ucraina este pe val? De unde provine disperarea aceasta, din realitatea de pe teren? Sau provine din realitatea diplomatică pe care domnul Zelenski o simte? O realitate diplomatică care pentru prima dată tatonează posibilitatea unei negocieri. Asemenea discursuri și sugestii au venit chiar de la nivel înalt, în special de la partea americană.

Intervenția foarte rapidă și grăbită a președintelui Biden sugerează că America n-a vrut niciodată o escaladare pe dimensiunea asta, dar alte voci au spus că e momentul unei negocieri(…). Domnul Jake Sullivan a avut întâlniri despre care nu s-a spus nimic. Știe domnul Zelenski ceva mai multe despre această tentativă, tatonare diplomatică? Este puțin deranjat că lucrurile merg într-o direcție și de aici tonul lui de insurgență față de occidentali? Este poate devreme să spunem da sau nu, dar sugerează într-un fel că ceva s-a întâmplat acolo.

Asta nu înseamnă că dacă se tatonează acum o soluție diplomatică mâine vor și începe discuțiile. Au început, oarecum, la Ankara. S-ar putea ca partea ucraineană să simtă că ceva se modifică în atmosfera generală și de aici un tip de iritare”, a declarat directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române, Dan Dungaciu, la Puterea Știrilor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -