- Advertisement -
AcasăNoutati interneDan Nica, OUT! Ursula von der Leyen respinge și cea de a...

Dan Nica, OUT! Ursula von der Leyen respinge și cea de a doua propunere pentru postul de comisar european venită din partea PSD! Psd-iștii trebuie să vină din nou cu o altă propunere

- Advertisement -

Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen, anunță Digi24. România este astfel nevoită să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european.

Dan Nica a mai fost propus pentru portofoliul de comisar european odată cu Rovana Plumb, în prima rundă de nume trimise de România către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene. Plumb a fost nominalizată de von der Leyen în detrimentul lui Dan Nica, însă a fost respinsă ulterior de Comisia juridică din Parlamentul European.

Guvernul Dăncilă a insistat cu propunerea Rovanei Plumb care a fost respinsă și a doua oară, de această dată definitiv, de Comisia JURI, care a considerat că fostul ministru al Mediului nu își poate justifica împrumuturile făcute și nici modul în care ele ar putea fi restituite.

Ulterior respingerii Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă a trimis din nou propunerea lui Dan Nica, deși, inițial, s-a vehiculat și numele Gabrielei Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Citește mai multe despre Gabriela Ciot aici.

Marți, Dan Nica a fost respins și el pentru a doua oară, mergându-se pe considerentul că această variantă a fost deja analizată și respinsă anterior, în runda cu Rovana Plumb.

Dan Nica, fost ministru de Interne s-a confruntat cu serioase probleme de integritate soluționate în urma unor episoade controversate. Nica a fost vizat de dosarul EADS care se anunța a fi o speță extrem de complexă, dar care a fost clasată de procurorii DNA. Nica a mai fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu însă, din cauza tergiversării anchetei, faptele s-au prescris și fostul ministru a scăpat și de la doilea dosar.

Citește și https://dc360.ro/dan-barna-eu-n-as-pune-mana-in-foc-ca-motiunea-va-trece-sunt-pur-si-simplu-reticent-circumspect-romania-are-nevoie-de-un-presedinte-activ-prezent-in-piata-publica-nu-doar-in-momente-de-criza/

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -