- Advertisement -
AcasăPoliticaDancu: Ultimele sondaje spun ca cei mai mulți spun că ar trebui...

Dancu: Ultimele sondaje spun ca cei mai mulți spun că ar trebui să se schimbe politicienii și instituțiile din România. Ar vrea o schimbare majoră, increderea în politicieni e de 6%, dar votează tot cum votau și înainte, nu sunt modificări dramatice ale intenției de vot. Prezența la vot e la 25% din populația care votează

- Advertisement -

Fostul ministru al Apararii, Vasile Dancu, a declarat miercuri, intr-un interviu pentru Marius Tuca, ca din ultimele stastici se releva un paradox, in snsul ca desi romanii isi doresc o schimbare fundamentala a clasei politce si a institutiilor statului, se prefigureaza ca romanii vor merge in aproximativ acelasi procent la vot ca anii trecuti si vor vota aceleasi partide.

”O foarte mare cantitate de neliniște, de frică, de tot felul de frici și de pesimism.
57% dintre români spun că anul ăsta va fi mai rău decît anul trecut.
Două treimi dintre români spun că au trăit mai prost decît în anul de dinainte, 60% au renunțat la anumite alimente ca să cumpere altele mai ieftine, 6% au spus că au suferit de foame, deși oamenii recunosc greu asta, deci procentul e mai mare.
De asemenea, frica de război e pe locul 3, pe primele două sunt frica de prețuri și de boală, și ar vrea să-și ”exporte” copiii, le văd viitorul prin migrație, deși se știe cît își doresc părinții să își țină copiii aproape.
Încrederea în instituții niciodată nu a fost atît de mică precum e azi. Încrederea în politicieni e de 6%.
Dincolo de asta, peste 80% spun că sunt mîndri că sunt români, e un paradox puternic, o condiție tragică, o identitate pe care și-o asumă dincolo de toate aceste percepții ale realității. Din perspectiva asta nu stăm foarte bine.
Cei mai mulți spun că ar trebui să se schimbe politicienii și instituțiile din România. Ar vrea o schimbare majoră, dar votează tot cum votau și înainte, nu sunt modificări dramatice ale intenției de vot. Prezența la vot e la 25% din populația care votează.
În sondaje, dacă întrebăm oamenii, sunt favorabili păcii mai mult decît războiului, aici oamenii sunt cu mine, nu cu domnii ”cu revista presei”

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -