Desi 25% din gospodarii nu au acces la internet, Monica Anisie sustine ca pana la toamna vor fi rezolvate problemele copiilor defavorizati: “Guvernul a alocat 150 milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru copiii din medii defavorizate. De asemenea, sunt cursuri de formare pentru cadrele didactice. Ne dorim ca în septembrie niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”

Ministrul Educatiei Monica Anisie a declarat pentru Digi24 faptul ca pana in toamna problema copiilor din medii defavortizare care nu au accea la noile tehnologii va fi rezvolvata. Ministrul a spus ca Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei pentru achizitia de tablete pentru copiii din medii defavorizate.

Ministrul a spus de asemena ca si pentru profesori au fost luate masuri, iar acestia iar vor avea parte de cursuri de formare in privinta predarii cu noile dizpozitive electornice.

Desi intre mediul urban si mediul rural este inca o propastie uriasa iar aproape 25% dintre gospadarii nu au acces la internet, Monica Anisie sustine ca pana in septembire niciun copil nu va mai fi in imposibilitatea de a apela la tehnologie, desi pentru a invata de pe dispozitivele moderne e nevoie in primul rand de conexiune la internet.

Guvernul a alocat 150 milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru copiii din medii defavorizate. De asemenea, sunt cursuri de formare pentru cadrele didactice. Ne dorim ca în septembrie niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”, a declarat ministrul Educatiei la postul de stiri.

Minsitrul Educatiei a sustinut in aceeasi interventie faptul ca isi propune sa scada numarul de elevi din clase astfel inca sa nu mai existe clase cu cate 30 de elevi:

La acest moment nu văd posibil să ne mai întoarcem în toamnă în sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri să reducem numărul de copii din clasă” a mai declarat la Digi24 Monica Anisie.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *