- Advertisement -
AcasăEducatieDesi rata de infectie in prezent la nivel national e de 0,13...

Desi rata de infectie in prezent la nivel national e de 0,13 la 1000 de locuitori, Campeanu vorbeste despre inchiderea scolilor la o rata de infectie de 6 la 1000 de locuitori, o rata imposibil de reatins: Vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste acest prag, sigur că apar o serie de condiții

- Advertisement -

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu a anuntat cu scurt timp in urma intr-o conferinta de presa, ca de la rata de infectie de 6 la 1000 de locuitori in sus, unitatile de invatamant urmeaza sa se reinchida. Totusi, anuntul minsitrului a fost facut intr-un moment in care rata de infectie la nivel national este de daor 0,13 la 1000 de locuituri (adica de 48 de ori mai mica) si in condtiile in care o rata de infectie de 6 la 1000 de persoane este impsoibla sa mai fie atinsa matematic vreodata, avand in vedere mai multe asptecte, cum ar fi faptul ca un procent important din popualtie este vaccinat, ceea ce teroretic ii protejeaza mai bine de virus.

„Din  această perspectivă am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste acest prag, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinte, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă elevii și profesorii care sunt vaccinați”, a declarat Cîmpeanu.

Ministru a precizat că peste pragul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcție de vârstă și specificul activității, iar la carantină se oprește înteraga activitate.

„Sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie deci vom putea menține toate școlile deschise.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -