Donald Trump a semnat un ordin prin care pentru a fi angajat in Guvern, expereinta si calitatile personale vor avea prioritate in fata studiilor superioare! Ivanka Trump: “Asta va face ca noi să putem angaja niște oameni în funcție de talent, lărgind astfel sfera candidaților și asigurând un proces de angajare mai echitabil“

Presedintele republican Donald Trump a semnat un ordin care prevede ca pentru a fi angajat la Casa Alba cele mai importante criterii vor fi experinta, calitatile si talentul in fata mstudiilor superioare

Ivanka Trump, fiidca presedintelui american, a declarat ca acest proiect va asigura un proces de angajare mai echitabil, ajutandu-i pe oamenii cu talent si experinta si calitatile necesare, largind in acleasi timp seria candidatilor.

“Asta va face ca noi să putem angaja niște oameni în funcție de talent, lărgind astfel sfera candidaților și asigurând un proces de angajare mai echitabil“, le-a declarat, vineri, reporterilor Ivanka Trump, fiica președintelui, care este totodată și consilier principal.

Ivanka Trump a mai declarat de asemenaca prin noile criterii de angajare fiecare are sansa sa demonstreza propriile abilitati fara a tine cont de o diploma si a specificat ca Guvernul va recurta pe cei mai buni. Fiica presedintelui american, alaturi de alti oficiali ai administratiei republicane a pledat pentru largirea sanselor de angajare.

Reeamitim ca Ivanka Trump este președinta Consiliului Consultativ American pentru Politici în Sectorul Forțelor de Muncă, un for care a fost înființat în 2018. Forul are drept scop gasirea de solutii/parghii prin care sa imbunateasca conditiile de angajare.

“Guvernul federal nu se va mai strădui atât de mult să vadă ce școală ați urmat, ci va dori să vă vadă calitățile și talentul care vă recomandă pentru postul respectiv“, a spus Trump.

Schimbarea modalităților de angajare va recunoaște importanța pregătirii indiferent dacă ea a fost obținută chiar la locul de muncă sau într-o clasă, a declarat Brooke Rollins, director interimar al Consiliului Casei Albe pentru Politică Internă, cel care gestionează programul președintelui în materie de politică internă.
Guvernul nu elimină cu totul necesitatea unei diplome, ci doar va pune mai mult accentul pe calitățile pentru un anume post, pentru care o diplomă este mai puțin importantă.
O diplomă de absolvire a unui liceu sau a unei universități rămâne în continuare necesară pentru a putea ocupa diverse funcții, dar recomandările educaționale nu sunt atât de importante în multe alte domenii, a subliniat Michael Rigas, director interimar al Biroului de Administrare a Personalului.
Ordinul executiv al lui Trump le impune birourilor federale să renunțe la a mai respinge candidații bazându-se mai ales pe diplomele educaționale și pe chestionarele scrise și să apeleze la niște metode de evaluare care vor arăta mai clar dacă un candidat întrunește cunoștințele și calitățile necesare postului respectiv, a mai spus Rigas.
Guvernul va revizui standardele de calificare pentru anumite funcții acolo unde ele limitează șansele unor candidați proveniți din diverse medii, a adăugat Rigas. El a subliniat că “guvernul federal trebuie să se arate deschis față de cei care își caută un loc de muncă și care întrunesc calitățile necesare”.

Secretarul comerțului, Wilbur Ross, co-președinte al consiliului, a declarat că importanța pregătirii și a diplomelor rămâne la fel de importantă, așa cum era și înainte ca pandemia de coronavirus să silească milioane de oameni să rămână fără un loc de muncă și să împingă rata șomajului la nivel național spre un procent de peste 13% în luna mai. “Americanii se arată nerăbdători să se întoarcă la lucru, dar au nevoie de ajutorul nostru“, a subliniat Ross.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *