- Advertisement -
AcasăPoliticaDragu despre punctul de vedere trimis CCR din partea presedintilor celor doua...

Dragu despre punctul de vedere trimis CCR din partea presedintilor celor doua camere: Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument juridic constituțional pe care îl au la dispoziție parlamentarii, un instrument de control asupra Guvernului și arătăm că nu se constituie niciun fel de blocaj al activității celor două instituții

- Advertisement -

Sefa Senatului, Anca Dragu, a declarat miercuri dimineata jurnalistilor ce contine punctul de vedere trimis catre Curtea Constitionala de catre aceasta in calitate de sefa a Senatului si Ludovic Orban in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor cu privire la motiunea de cenzura in conditiile in care câțițșii, disperati ca se prabusesc, au invocat un conflict intre Parlament si Guvern. Anca Dragu spune ca este exclus sa existe un astfel de conflict si ca motiunea de cenzura reprezinta un instrument juridic constitutionala pe care parlamentarii il au la dispozitie.

„Arătăm în acest punct de vedere transmis CCR că este vorba mai degrabă de o cerere ce nu poate fi admisibilă din partea CCR. Este vorba de o serie de critici legate de inițierea și depunerea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument juridic constituțional pe care îl au la dispoziție parlamentarii, un instrument de control asupra Guvernului și arătăm că nu se constituie niciun fel de blocaj al activității celor două instituții. Numai un blocaj ar putea sta la baza unui posibil conflict juridic de natură constituțională. Este vorba despre un conflict politic mai degrabă, care din păcate de la nivelul Guvernului se dorește a se transforma într-un conflict juridic de natură constituțională”, a spus Dragu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -