- Advertisement -
AcasăPoliticaDupa 9 luni de razboi SUA-Rusia, Iohannis ii cere lui Stolteberg mai...

Dupa 9 luni de razboi SUA-Rusia, Iohannis ii cere lui Stolteberg mai multi soldati NATO si arme pe teritoriul Romaniei: Este nevoie de mai multă forță de descurajare pe flancul estic. Acest lucru l-am spus de la început. Chiar astăzi am discutat cu domnul secretar general aceste chestiuni. Este nevoie de un număr sporit de militari aliați, dar asta nu este suficient. Este nevoie de echipamente prepoziționate

- Advertisement -

Dupa 9 luni de razboi SUA-Rusia in estul Europei, nu doar ca nu se prevede nicio solutie de pace prea curand, insa paradoxal, razboiul escladeaza iar diplomatia si negocierile de pace sunt tot mai putin vechiculate in sopatiul public. Presedintele Iohannis i-a transmis luni dupa amiaza, la Palatul Cotroceni, secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ca este nevoie de mai multe trupe militare NATO la granita Romaniei cu Ucraina si de echipamente militare.

„Este nevoie de mai multă forță de descurajare pe flancul estic. Acest lucru l-am spus de la început. Chiar astăzi am discutat cu domnul secretar general aceste chestiuni. Este nevoie de un număr sporit de militari aliați, dar asta nu este suficient. În plus, pentru a putea reprezenta o apărare solidp, este nevoie de echipamente prepoziționate. Am discutat despre aceste lucruri la summitul de la Madrid. Însă este nevoie de concretizarea acestor decizii.

La Madrid decizia a fost mai degrabă generică. Acum doresc să trecem la fapte. În plus, este nevoie de planuri foarte concrete, ca în cazul unui atac să știm cine ce trupe și unde trimite. Nu putem să lăsăm astfel de decizii pentru un ultim moment și să fim luați prin surprindere. Este nevoie de dezvoltarea unor structuri logistice, de exemplu pentru carburanți. Toate acestea sunt necesare și cred că la summitul de la Vilnius de anul viitor este posibil să avem decizii mult mai curajoase și mult mai concrete”, a declarat președintele Iohannis, într-o conferință de presă alături de secretarul general al NATO.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -