- Advertisement -
AcasăPoliticaDupa Dan Barna, si Stelian Ion sustine ca liberalii nu au vrut...

Dupa Dan Barna, si Stelian Ion sustine ca liberalii nu au vrut ca USR sa intre la Guvernare alaturi de ei: Am avut o propunere de premier, în persoana domnului Dacian Cioloș, însă propunerea noastră a fost refuzată total, ceea ce îmi confirmă convingerea că PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare. / Anticipatele nu ar putea avea loc simultan cu localele

- Advertisement -

Deputatul Stelian Ion a sustinut intr-un interviu pentru RFI ceea ce a declarat si presedintele USR Dan Barna saptamana trecuta, ca PNL nu si-a dorit ca USR sa intre la guvernare. Seful USR sustinea acum cateva zile ca numite televiziuni apropiate PNL au prezentat lucrurile astfel incat PNL sa iasa bine din intreaga poveste dand de inteles ca doar USR nu a vrut intrararea la guvernare.

Stelian Ion a mai spus ca USR a venit cu propunerea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier, insa proprunerea a fost refuzata pe loc. Deputatul USR sustine ca asta i-a confirmat convingerea ca liberalii nu si-au dorit niciodata ca USR sa intre la guvernare. Deputatul USR a mai declarat cas e important ca actualul Guvern sa nu treaca pentru a fi declansate anrticipatele. In acelasi timp, acesta mai sustine ca sansele ca anticiaptele si localele sa se desfaosare simultan sunt aproape imposibile, dand exemplul unei decizii a Curții Constituționale din 2012 in acest sens.

Am spus foarte clar că mergem spre alegeri anticipate și vom face toate demersurile în acest sens, noi nu ne răzgândim și nu ne răzgândim mai ales în funcție de conjuncturi, legate de sondaje, după cum ne avantajează sau nu ne avantajează aceste alegeri anticipate pe noi. Important este că alegerile sunt necesare nu pentru noi, ci pentru România”, a declarat el.

Deputatul USR declară că ”important este să nu fie învestit acest Guvern, pentru a face următorul pas spre alegerile anticipate, însă de data aceasta, am solicitat în mod expres ca din componența acestui Guvern să facă parte și propuneri de miniștri veniți din partea USR-PLUS, pentru că sunt o serie de probleme care trebuie rezolvate, credem că unele lucruri se puteau face mai bine. Există posibilitatea reală ca PSD-ul să încerce sub toate formele să împiedice aceste alegeri anticipate, una dintre ele fiind chiar votarea învestirii acestui Guvern. Ca o plasă de siguranță, am spus că vrem să avem miniștri acolo, am avut și o propunere de premier, în persoana domnului Dacian Cioloș, însă propunerea noastră a fost refuzată total, ceea ce îmi confirmă convingerea că PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare”.

Stelian Ion crede că anticipatele nu ar putea avea loc simultan cu localele: ”Lucrul ăsta nu cred că este posibil, pentru că este o decizie a Curții Constituționale din 2012, dacă nu mă înșel, decizia 51, care în mod explicit spune că nu se pot organiza astfel de alegeri. La un moment dat, s-a promovat o astfel de lege, care permitea alegerea în același timp pentru locale și parlamentare și CCR a spus în mod explicit că nu se poate. Din punctul ăsta de vedere, nu ar trebui să se organizeze în același timp”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -