E curat ca lacrima, brusc! Fostul șef al ANI Horia Georgescu a fost achitat dupa ce în primă instanță fusese condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare cu executare! Avocata Ingrid Mocanu a fost si ea achitata! Prejudiciu total în dosarul ANRP cu 12 inculpati este de aproape 90 de milioane de euro!

Horia Georgescu, fostul şef al ANI, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a fost achitat definitiv de ICCJ în dosarul privind retrocedările. În acest dosar, magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, marţi, la 8 ani de închisoare cu executare pe fostul deputat Theodor-Cătălin Nicolescu.

„Am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Decizia este definitivă!”, a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI) era acuzat de abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor supraevaluate de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), unde Georgescu era reprezentantul Ministerului Justiției.

Georgescu a fost condamnat în primă instanță, la Curtea de Apel București, la 4 ani de închisoare, în 2018, după ce în 2015 a fost ținut 4 luni în arest preventiv, la solicitarea procurorilor DNA.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai dispus şi achitarea avocatului Ingrid Mocanu şi a fostului deputat Marko Attila-Gabor, informează Mediafax.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, marţi, la 8 ani de închisoare cu executare pe fostul deputat Theodor-Cătălin Nicolescu în dosarul ANRP. Decizia este definitivă.

De altfel, cu excepţia fostului deputat Theodor Nicolescu (8 ani închisoare cu executare) şi a unui expert evaluator (3 ani închisoare), toţi inculpaţii din dosarul retrocedărilor ANRP au primit soluţii definitive de achitare.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Anchetatorii susţin că, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproape 90 de milioane de euro.

“Inculpaţii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin şi Nicolescu Theodor Cătălin au fost, în perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În acea calitate, cei opt inculpaţi au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase”, susţinea DNA la momentul trimiterii în judecată.

Citește și https://dc360.ro/e-razboi-in-toata-regula-intre-lia-savonea-si-ana-birchall-sefa-csm-sesizeaza-curte-constiutionala-in-cazul-anei-birchall-pe-care-o-acuza-de-subminarea-activitatii-csm-de-dimineata-sefa-csm-propunea/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.