- Advertisement -
AcasăPoliticaFicusul iese din ghiveci si vine cu bad news: Cred că s-a...

Ficusul iese din ghiveci si vine cu bad news: Cred că s-a vehiculat prea repede termenul de 8 decembrie ca termen final referitor la Schengen. Dacă din varii motive nu vom reuși până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată

- Advertisement -

In afara faptului ca vorbeste rar si de cele mai multe ori de pe foi, atunci cand rar lasa foile deoparte, presedintele priveste cu atentie si ingrijorare si vine cu vesti nu tocmai bune. Dupa o „peroada” de tacere, presedintele Iohannis a iesi astazi sa ne informeze ca aderarea Romaniei la Schengen ar mai putea fi amanata pe termen nedefinit. Acesta a spus ca considera ca s-a vechiculat prea repede in spatiul public ideea ca pe 8 decembrie Romania ar putea fi primita in Schengen si de fapt am putea sa mai avem de asteptat.

„Cred că s-a vehiculat prea repede termenul de 8 decembrie ca termen final. 8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutată. Interesul meu, al nostru este ca atunci când se votează să avem un vot clar pentru accesul la Schengen. Nu e util să forțăm un vot care nu este, poate, cel așteptat. Șansele României sunt relativ bune. Sunt state membre care mai au întrebări pentru noi, pentru sistemul Schengen… Sunt întrebări legitime și noi suntem pregătiți să dăm răspunsurile. (…) Este de dorit ca până la Consiliul JAI întrebările să primească răspuns. (…) Dacă din varii motive nu vom reuși până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată cu o lună sau cu două luni până când toată lumea va fi convinsă că nu suntem o vulnerabilitate”, încheie președintele.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -