- Advertisement -
AcasăPolitica"Genial". Cum intelege Ludovic Orban demcoratia. Liderul Forta Dreptei le cere judecatorilor...

„Genial”. Cum intelege Ludovic Orban demcoratia. Liderul Forta Dreptei le cere judecatorilor CCR sa hotareasca daca pensiile speciale ale parlamentarilor sunt constitionale dupa ceea ce vrea poporul, nu dupa Constitutie: „CCR să nu mai facă încă o nefăcută în privinţa pensiilor parlamentarilor pentru că 90% dintre cetăţenii români sunt contra pensiilor speciale „

- Advertisement -

Din nou este concurs de imbeclitate la clasa noastra politica. Desi teoretic, judecatorii Curtii Constitutionale judeca in toate deciziile strict dupa Constiutie, politiceInii nostri populisti se joaca in continuare cu constitutia si politizeaza cat se poate de mult se poate deciziile judecatorilor CCR. Ludovic Orban face apel la judecatorii CRR sa nu judece dupa Constutie in ceea ce priveste constutionalitatea pensiilor speciale ale parlamentarilor, si dupa ce vrea societatea civila, mentionand ca 90% din populatie doreste eliminarea acestora.

”În 2021, în mandatul meu de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Parlamentul a votat modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor prin care a desfiinţat pensiile speciale ale parlamentarilor. Mai mulţi foşti parlamentari care beneficiau de pensie specială au pornit procese în care au invocat excepţii de neconstituţionalitate ale legii de desfiinţare a pensiilor speciale care sunt în analiza CCR de câteva luni. Curtea nu s-a pronunţat până acum pentru că nu există încă o opinie clar majoritară. Părerile sunt împărţite între judecători”, scrie liderul Forţa Dreptei.

”Aşa cum parlamentarii şi-au dat singuri prin lege pensii speciale, la fel pot decide să nu le mai dea. Aşa cum am decis noi. Pensia specială nu este un drept câştigat în mod legitim, aşa cum este pensia normală, stabilită pe baza principiului contributivităţii. Ca atare, atrag atenţia judecătorilor CCR să nu mai facă încă o nefăcută. 90% dintre cetăţenii români sunt contra pensiilor speciale ale parlamentarilor. A fost un act profund imoral al parlamentarilor PSD, ALDE, UNPR, UDMR, care şi-au votat în 2015 pensii speciale, fără să îi întrebe pe cetăţenii care i-au votat dacă sunt de acord. Astăzi, odată ce Parlamentul a făcut un pic de dreptate şi a anulat acest privilegiu autoacordat al aleşilor, Curtea nu-şi poate permite să restaureze aceste pensii speciale rău famate, sfidând o ţară întreagă”, mai scrie Orban.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -