- Advertisement -
AcasăPoliticaGrindeanu propune suprataxarea companiilor care au crescut semnifiticativ preturile la energie: Avem...

Grindeanu propune suprataxarea companiilor care au crescut semnifiticativ preturile la energie: Avem de 4 ori pretul, inseamna ca ceva e in neregula. Ceva e defect. Cetateanul european, nu doar cel roman, e supus la aceasta presiune. Mi se pare ca e doar jumatate de pas pe care il facem noi cu compensarea. Eu m-as uita mai atent si la aceste companii care deodata castiga foarte mult. Hai sa vedem si regimul de taxare al acestor companii, daca au venit cu preturi de 4 ori mai mari”

- Advertisement -

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus miercuri seara, suprataxarea companiilor care au crescut execesiv preturile la energie, mentionand ca este vorba si despre companii cu preturi de 4 ori mai mari. Grindeanu a spus ca respectivele companii castiga brusc mult mai mult, asa ca ia in calcul suprataxarea accestora.

„Pana la urma noi compensam pe costuri desre care eu, Sorin Grindeanu, in acest moment, ca cetatean, nu ca vicepremier, nu am o explicatie foarte clara de ce au crescut de 4 ori. Nu doar in Romania, ci la nivel european. Sigur ca e liberalizarea pietei, dar noi suntem totusi o tara care avem si productie proprie, spre deosebire de altii. Aici ar trebui sa ne uitam mai atent ca poate productia a scazut in ultimii ani si nu e un lucru bun pentru ca ar fi putut limita din acest santaj. Avem de 4 ori pretul, inseamna ca ceva e in neregula. Ceva e defect. Cetateanul european, nu doar cel roman, e supus la aceasta presiune. Mi se pare ca e doar jumatate de pas pe care il facem noi cu compensarea. Eu m-as uita mai atent si la aceste companii care deodata castiga foarte mult. Hai sa vedem si regimul de taxare al acestor companii, daca au venit cu preturi de 4 ori mai mari”, a declarat Grindeanu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -
DC360 We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications