Halucinant! Monica Anisie nici nu ia in calcul inchiderea scolilor! Ministrul Educatiei spune ca doar daca vor aparea foarte mute cazuri ar putea fi luata acesta masura! Anisie cere cursuri online in caz ca scolile vor fi inchise: “In afara cazurilor de la Timişoara nu avem niciun alt caz confirmat. Dacă vom avea foarte multe cazuri, o să găsim o soluţie de realizare şi a cursurilor în sistem online”

Monica Anisie, ministrul Educatiei, reuseste sa surprinda opinia publica in mod negativ, la fel ca toti predecesorii sai. Chiar daca in Romnaia s-au inregistrat pana in acest moment 13 cazuri de coronvairus, Anisie considera ca nu-i asa mare problema si cursurile vor continua iar dar in caz ca vor exista foarte mutle cazuri, abia atunci este posibil ca cursurile sa fie oprite. Cum doamna ministru vrea sa demonstreze ca e invovativa si vrea sa ii tina cu orice pret cu burta pe carte pe elevi, aceassta vrea ca in caz de oprire a curusrilor, elevii sa faca cursuri online de acasa. Pe langa ca masura insasi e absurda, o infromam pe doamna ministru ca invatamantul in mediul rural se afla undeva putin mai sus de epoca de piatra, asa ca nu prea vedem cum ar putea bate acolo ideea de cusuri online.

“Nu am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor pentru că în afara cazurilor de la Timişoara nu avem niciun alt caz confirmat. Dacă vom avea foarte multe cazuri, o să găsim o soluţie de realizare şi a cursurilor în sistem online, dar la momentul acesta nu avem decât patru cazuri confirmate – 3 elevi din Timiş şi unul din Hunedoara. Sunt convinsă că lucrurile se vor stabiliza la Timiş având în vedere că unitatea de învăţământ a fost închisă şi sper că se vor relua cursurile în curând”, a declarat Monica Anisie la Digi 24.
“Aș face un apel la calm pentru că nu este cazul deocamdată să ne alarmăm. Părinții, elevii să meargă la școală și pe această cale fac un apel la autoritățile publice locale să acorde o atenție sporită școlii, să doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie pentru a preveni cazurile de îmbolnăviri și pentru a crea o stare de bine copiilor la școală. Cred că panica nu ne face bine și avem atâtea lucruri bune de făcut la școală sau la universitate. Dacă nu se întâmplă să avem niciun caz confirmat, nu văd de ce am intra într-o panică din aceasta din care nimeni nu cred că iese bine”, a spus Anisie.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *