- Advertisement -
AcasăPoliticaIohannis la ședința solemnă a Parlamentului: Resping cu fermitate orice opinie care...

Iohannis la ședința solemnă a Parlamentului: Resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul întrebării existența unei revoluții anticomuniste

- Advertisement -

Klaus Iohannis a declarat luni în ședinta solemnă a Parlamentului consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie ca respinge cu fermitate opiniile care pun sub semnul întrebării existența revoluției din 89. Presedintele a mai spus în completare că niciun partid politic, niciun grup, nicio entitate și niciun român nu au dreptul să nege existența “acestui eveniment cardinal pentru devenirea democratică a României”

„Comunismul a reprezentat chintesența răului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibilă doar prin revolta din Decembrie 1989. Toți acei români care s-au ridicat la luptă, începând cu 16 Decembrie ’89, mai întâi în Timișoara și apoi în celelalte orașe din țară, au avut credința că regimul care i-a aruncat în minciună, întuneric și frică poate fi învins, iar democrația poate fi cucerită într-un mod categoric.

Valorile pentru care ei au luptat sunt temelia societății noastre, în care oricine poate exprima opinii diferite referitoare la trecut, prezent ori viitor. Această libertate însă nu poate să ducă în
derizoriu adevărul! Niciun partid politic, niciun grup, nicio entitate și niciun român nu au dreptul să nege existența acestui eveniment cardinal pentru devenirea democratică a României.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -