- Advertisement -
AcasăPoliticaIsi prabusesc liberalii propriul Guvern dupa modelul PSD-Grindeanu? Ciolacu: “Părerea noastră, chiar...

Isi prabusesc liberalii propriul Guvern dupa modelul PSD-Grindeanu? Ciolacu: “Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, va trece această moțiune”

- Advertisement -

Marcel Ciolacu a sustinut azi in Parlamnet ca desi nu au (alaturi de UDMR) un numar suficient de voturi pentru motiune, acesta este convins ca oricum va trece. Liderul PSD spune ca mai este nevoie de 6-7 voturi.

„Am justificat de ce depunem această moțiune, de ce strângem semnături de la PSD și UDMR, se încalcă o linie roșie a democrației. Acest lucru nu e permis nimănui, indiferent de jocurile politice și de socotelile politice, pe cine avantajează. În acest moment depunem moțiunea. Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, va trece această moțiune”, a declarat luni șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Deocamdata (cel putin public) doar PSD si UDMR au anuntat ca vor vota motiunea, toate celalate partide afalte in Parlament fiind fie aliate cu PNL, fie nici cu PSD, nici cu PNL, cazul PRO Romania. Important de specificat ca la votul de investire a Guvernului Orban, PNL-istii isi asigurasera la acel moment o majoirtate, unde mai opunem ca de atunci PNL-istii au mai primit intre timp in cele 3 luni scurse de la momentul respectiv inca vreo 7-8 PSD-isti si de asemena cativa PMP-isti. Practic, doar la dorinta exclusiva a liberalilor, Guvernul Orban ar putea cadea.

Reamintim ca PNL isi doreste cu orice pret anticipate, bazandu-se pe faptul ca sta foarte bine in sondaje, aproximativ la 45%. Pentru ce liberalii sa declanseze anticipatele e nevoie de un motiv care sa starnseasca nemultumirea opozitiei, pentru asta liberalii au venit cu ideea populista de isi “asuma” alegeri de primari in doua tururi, fapt ce ii dezvantajezaza atat pe principalii rivali PSD-isti, cat si chiar pe PNL-isti in egala masura. Daca motiunea trece (iar sansele in caz ca acesta va avea loc, sunt foarte mari sa treaca) liberalii nu vor mai fi obligati sa tina de raspunderea pe care si-au angajat-o ulterior pentru alegeri de primari in doua tururi. In felul acesta, PNL ar delcansa anticiaptele la momnetul cand stau cel mai bine in sondaje si ar ramane si cu votul primarilor intr-un singur tur mai departe, asa cum este in avantajul lor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -