Israel. Netanyahu vine cu promisiuni extravagante în campania pentru alegerile legistlative: Promit anexarea Cisiordaniei ocupate dacă va câștiga alegerile

Valea Iordanului reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Anunțul lui Netanyahu vine cu o săptămână înainte de alegerile legislative israeliene.

Netanyahu, care curtează electoratul evreiesc favorabil anexării Cisiordaniei, este actualmente la paritate cu rivalul său, fostul șef al armatei Benny Gantz, întemeietorul partidului de centru „Hossen leIsrael” (Reziliența Israelului).

Statele Unite, care au fost un susținător al Israelului după ce Donald Trump a venit la Casa Albă, sunt așteptate să prezinte detalii cu privire la planul lor de pace pentru Orientul Mijlociu, după alegerile din Israel.

Acest plan va fi ”o oportunitate istorică și unică pentru a aplica suveranitatea noastră asupra coloniilor din Iudeea și Samaria și alte locuri cheie pentru securitatea noastră, patrimoniul nostru și viitorul nostru”, a spus Netanyahu în fața steagurilor israeliene.

Citește șihttps://dc360.ro/youre-fired-trump-l-a-demis-pe-consilierul-sau-pe-securitate-nationala-john-bolton-l-am-informat-pe-john-bolton-noaptea-trecuta-ca-serviciile-sale-nu-mai-sunt-necesare-la-casa-alba/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.