- Advertisement -
AcasăPoliticaKelemen ataca militienii: Cum are politistul 7-8.000 de lei? Nu spun că...

Kelemen ataca militienii: Cum are politistul 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare

- Advertisement -

Caz rar in politica romaneasca. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a criticat modul in care sunt platiti gras politisti fata de majoritatea celorlalte categorii sociale, in conditiile in care acestia ies de asemenea cu aproximativ 20 de ani mai devreme la pensie fara de restul oamenilor. Liderul UDMR a ironziat politistii, reamintind ca sunt expusi la risc la carciumile din sate si cand barfesc pe mariginea santului cat e ziua de lunga cu restul locuitorilor.

„Nu trăim în România educată. Sper că copiii mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată. Dar acest proiect, această viziune despre o Românie educată, dacă vom reuşi să punem în aplicare, cel puţin pentru 12 ani de zile va fi în derulare”, a afirmat Kelemen Hunor, răspunzând unei întrebări, marţi seară, la Euronews România.

„Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Asta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a mai spus viceprim-ministrul.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -