- Advertisement -
AcasăPoliticaKlaus: "Un lucru este clar - trebuie să ne menținem unitatea occidentală...

Klaus: „Un lucru este clar – trebuie să ne menținem unitatea occidentală și hotărârea strategică în fața eforturilor reînnoite ale Rusiei de a ne diviza, inclusiv prin încercări de escaladare, penurie de alimente, șantaj energetic și dezinformare”

- Advertisement -

Presedintele Iohannia s iesit astazi sa mai comenteze putin razboiul SUA-Rusia de pe teritoiul Ucrainei, razboi care escladeaza periodic. Asa cum era extrem de usor de anticipat, presedintlee nostru s-a rezumat la clasicele lozinci i-a adus acuzatii „fara numar” Rusiei, fara sa scoata o vorbulita macar despre partenerul strategic, principalul beneficiar si factor al continuarii razboiului din tara cumparata numita Ucraina.

„Războiul brutal, ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a pus pe toți în fața unor provocări multiple. Țările noastre au fost susținători de încredere ai Ucrainei. La fel a fost și întreaga comunitate euro-atlantică. Un lucru este clar – trebuie să ne menținem unitatea occidentală și hotărârea strategică în fața eforturilor reînnoite ale Rusiei de a ne diviza, inclusiv prin încercări de escaladare, penurie de alimente, șantaj energetic și dezinformare”, spune Klaus Iohannis, în timpul unei declarații comună cu președintele Lituaniei, Letoniei și Poloniei, Gitanas Nausėda, Egils Levits și Andrzej Duda, relatează Mediafax.

„Sprijinul României pentru Ucraina va rămâne multidimensional și cuprinzător, acționând pe mai multe direcții: politică, economică, inclusiv reconstrucția, financiară, umanitară, prin instrumentele de drept internațional, căutarea responsabilității și combaterea impunității, transporturi și agricultură. În ceea ce privește reconstrucția Ucrainei, am arătat că este mare nevoie de ajutorul comunității internaționale și că România este pregătită să facă parte din acest efort”, adaugă șeful statului.

„În prezent, țara (Republica Moldova – n.r.) este expusă unor presiuni tot mai mari, menite să împiedice sau să deraieze cursul său de dezvoltare pro-european și pro-democratic. Am făcut apel la sprijinul nostru colectiv, continuu și ferm pentru agenda democratică, pro-europeană și orientată spre reforme a partenerilor noștri de la Chișinău.Trebuie să atenuăm impactul negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova prin continuarea acordării de asistență directă”, mai spune Iohannis

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -