- Advertisement -
Acasă Noutati interne Marcel Vela vs enoriasi! Un enorias reclama ordonanta militara a ministrului de...

Marcel Vela vs enoriasi! Un enorias reclama ordonanta militara a ministrului de Interne care prevede ca enoriasii au interzis in biserica si trebuie sa urmaresca slujbele la Trintas TV sau online: „Nu este nevoie de alungarea oamenilor din biserici într-o perioadă atât de importantă ca Sfintele Paști, este discrimnare!”

- Advertisement -

Marcela Vela si-a gasit un nou inamic. Pe langa virusul in sine, un enorias ii reclama ordonanta militara din motive religioase. Enoriasul in cauza Chirilă Gh. Mihai-Silviu reclama ordonanta militara a lui Vela intrata in vigoare acum 11 zile. Omul cu pricina e nemultumit de partea legata de cele sfinte si BOR-ati. Mai exact, acesta cere modifcarea aliniatului din orodonanta care prevede interizcerea participarii enoriasilor la slujbe, spunand ca daca acestia nu au fost detectati cu coronavirus, ar trebui sa fie bineveniti. De asemenea, ceateanul vrea modifcarea si altui articol din orodonanta, cel care interizce participarea in numar mare de 8 persoane la cununii, inmormantari sau botezuri.

Printre altele, enoriasul cu pricina reclama ca nu este nevoie de”alungarea” enoriasilor intr-o perioada „atat de importanta” cum sunt Sfintele Paști: „Este discrimnare!”

Modificarile exacte cerute de enorias:

  • modificarea alin. 2 al art. 2 al Ordonanței militare nr. 1/2020, în sensul eliminării din formularea “Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online” a expresiei “de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online” (nu am nicio obiecție dacă MAI introduce în locul acestei expresii precizări pertinente legate de norme de prevenție, altele decât împărtășirea cu lingurițe de unică folosință, dezinfectarea icoanelor, restricționarea arbitrară a numărului de credincioși etc.; s-ar putea introduce o recomandare ca cei ce sunt bolnavi sau purtători ai virusului să se abțină de la a participa la slujbe, sub sancțiunea impusă de stat, sau alte precizări care să ajute la prevenția virusului, dar să nu împieteze dreptul credinciosului de a participa la slujbe);
  • modificarea alin. 3, al art. 3 al Ordonanței militare nr. 1/2020, în sensul eliminării din formularea “Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, precum și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora” a expresiei “la care pot participa maximum 8 persoane

alineate introduse prin art. 9, alin. 1, pct. 1 al Ordonanței militare nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit textuui acțiunii publicat integral pe site-ul mărturisireaortodoxă.ro,  ”măsura este disproporționată pentru că România este una dintre cele 4 țări din Europa care au cerut derogare de la CEDO pentru a restrânge drepturile cetățenești, alături de trei țări foste comuniste, iar situația din țară se poate controla prin celelalte măsuri, nefiind nevoie de alungarea oamenilor din biserici într-o perioadă atât de importantă ca Sfintele Paști; este discriminatorie, deoarece este alungată din biserici doar o categorie de membri ai acestora, și aduce atingere libertății de conștiință, întrucât statul încalcă grav autonomia în organizare a cultului, permițându-și să facă reguli liturgice noi”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here