- Advertisement -
AcasăEducatieMembrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” solicita conducerii organizaţiei sindicale să...

Membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” solicita conducerii organizaţiei sindicale să înceapă demersurile pentru organizarea de acţiuni de protest daca Executivul Citu nu va decide pana la aprobarea Bugetului pe 2021 majorarea salariilor

- Advertisement -

Membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „SPIRU HARET” solicita conducerii organizaţiei sindicale să înceapă demersurile pentru organizarea de acţiuni de protest impotriva Guvernulu condus de Florin Citu. Acestia spun ca vor iesi in strada in cazul in care Executivul nu va decide pana la aprobarea Bugetului pe 2021 majorarea salariilor pentru profesori. Intr-un comunicat, preşedintele FSE „SPIRU HARET, Marius Nistor, spune ca sunt institutii unde paznicii sau soferii si salarii mai mari decat profesorii. In acelasi comunicat, Marius Nistor spune de asemenea ca profesorii castiga cu pana la 33% mai putin decat angajatii din cu studii superioare din mediul privat.

„Le transmit, cu această ocazie, membrilor Guvernului şi Parlamentului României ca au timp până la aprobarea Legii Bugetului să facă analize, studii, audit în sistem. În condiţiile în care până atunci nu vor veni cu o poziţie publică privind salarizarea din sistemul de învăţământ, membrii de sindicat ne-au solicitat să începem demersurile pentru demararea acţiunilor de protest”, se menţionează în comunicatul semnat de preşedintele FSE „SPIRU HARET”, Marius Nistor.

„Cu toate că studiile şi analizele ne arată că suntem la limita de jos a salarizării, că în unele instituţii din România sunt paznici şi şoferi care primesc salarii mai mari decât cel al unui cadru didactic, tot nouă, angajaţilor din sistemul educaţional, ni se cere să fim solidari, să ne gândim la România. Niciun membru al clasei politice nu doreşte însă să facă o analiză reală a veniturilor cadrelor didactice raportate la cele ale altor categorii socio-profesionale”, a afirmat Marius Nistor, citat în comunicat.

„Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care, de la începutul acestei pandemii, angajaţii din sistem au fost aruncaţi în necunoscut, fără pregătire şi fără cele necesare pentru a-şi continua activitatea în regim on-line. Ne sunt prezentate cazuri de succes din companiile mulţinaţionale, unde angajaţii au trecut la tele-muncă, însă nimeni nu arată că acei salariaţi au primit laptop-uri ca să-şi poată desfăşura activitatea de acasă, au fost instruiţi în regim de urgenţă, au primit, de fapt, tot sprijinul necesar pentru această schimbare majoră. Ce au primit angajaţii din sistemul educaţional? Nimic! A trebuit să se descurce prin mijloace proprii, să investească din fondurile personale pentru a-şi continua activitatea, pentru care trebuie apreciaţi. Să înveţe de pe Youtube cum să intre în contact cu elevii, acolo unde s-a putut, pentru că şi acum foarte mulţi copii sunt privaţi de dreptul la educaţie din cauză că nu au mijloacele necesare pentru a putea participa la aceste activităţi”, a încheiat preşedintele FSE „SPIRU HARET”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -