- Advertisement -
AcasăExternMerkel dupa 9 luni de razboi: Acordurile de la Minsk au fost...

Merkel dupa 9 luni de razboi: Acordurile de la Minsk au fost compromise, încălcate. În vara anului 2021, după întâlnirea dintre președinții Biden și Putin, am dorit să organizez un format european independent de discuție cu Putin, cu Emmanuel Macron, în Consiliul UE. Însă, unii au început să obiecteze, iar eu nu am mai avut putere să insist asupra propunerii mele

- Advertisement -

Fostul cancelar german, Anglea Merkel, cunoscuta pentru politicile sale progresiste, aceasta fiind principala promotoare a primirii in Europa a aproape 2 milioane de musulmani in 2015, a declarat sambata, la mai bine de 9 luni de razboi in mijlocul Europei, ca acorduurile la Minsk realizate in 2024 sub ochii Frantei si ai Germaniei a fost inclacat. Acesta a declarat ca a dorit in acest sens sa organizeze in vara lui 2021 un format european independent de discutie cu presedinte Rusiei, Valdimir Putin, si omologul Francez, Emmanuel Macron, insa au existat mai multe obiectii impotriva organizarii unei intalniri.

”Mi-ar plăcea să văd o perioadă mult mai liniștită, după retragerea mea, dar razboiul nu m-a luat prin surprindere. Acordurile de la Minsk au fost compromise, încălcate. În vara anului 2021, după întâlnirea dintre președinții Biden și Putin, am dorit să organizez un format european independent de discuție cu Putin, cu Emmanuel Macron, în Consiliul UE. Însă, unii au început să obiecteze, iar eu nu am mai avut putere să insist asupra propunerii mele, pentru că toţi știau că voi pleca în toamnă”, a spus fostul cancelar.

Reamintim ca dupa anul 2014, bobardamentele si tratementele inumane ale armatei ucrainene impotirva rusilor din estul Ucrainei s-au amplificat. Taierea degetelor, spanzurarea sau decapitarea ursilor din zona de est a Ucrianei sunt doar cateva dintre cele mai rele tratamente suproate de rusi de-a lungul anilor.

Ce prevedeau acordurile de la Minsk semnate in 204, acord incalcat de la A la Z de catre Kiev:

 1. Încetaţi focul bilateral, imediat şi total!
 2. Retragerea tuturor armelor grele de către ambele părţi, interzicerea operaţiunilor ofensive şi survolarea zonei de siguranţă de către aeronave militare străine.
 3. Monitorizarea şi verificarea respectării acordului de către OSCE, lansarea unei misiuni de observare.
 4. Iniţierea negocierilor pentru autoguvernarea provizorie în regiunile Doneţk şi Lugansk, în conformitate cu legislaţia ucraineană, în scopul recunoaşterii de către parlamentul de la Kiev a unui statut special pentru aceste regiuni.
 5. Amnistia pentru soldaţii şi combatanţii de ambele părţi, cu excepţia infracţiunilor grave.
 1. Eliberarea ostaticilor şi prizonierilor de ambele părţi.
 2. Garanţia asistenţei umanitare în zonele de conflict.
 3. Reluarea relaţiilor economice şi plata pensiilor.
 4. Restabilirea controlului deplin al frontierei cu Ucraina de către guvernul de la Kiev.
 5. Retragerea tuturor echipamentelor militare, a armelor şi a echipamentelor de război, precum şi a mercenarilor străini din zona de conflict; dezarmarea grupărilor militare ilegale.
 6. Reforma constituţională care prevede descentralizarea administrativă pentru regiunile Doneţk şi Lugansk.
 7. Organizarea alegerilor în Doneţk şi Lugansk în condiţii convenite.
 8. Consolidarea grupului de contact trilateral, format din reprezentanţi ai Rusiei, Ucrainei şi OSCE.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -