Monica Anisie:”Trebuie să ne gândim și la copiii care nu au acces la tehnologie. În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Echipamentele vor fi conectate la internet”

Ministrul Educatiei Monica Anisie pare ca incepe sa inteleaga  in cele din urma ca mai sunt si copii fara internet, laptopuri sau telefoane inteligente din cauza nivelului scazut de trai. Anisie a anuntat joi seara la Realitatea PLUS ca nu trebue uitati copiii care nu benefiaciza de tehnologie,  vorbind de noul an scolar. Ministrul Educatiei a declarat ca in sedinta de Guvern a prezentat un proiect HD pentru achiztionarea de echipamente pentru copii care nu beneficiaza de dispozitive electorncie. Anisie spune ca echipamentele vor fi conectate la internet.

Cele mai importante declarații făcute de ministru:

 • Aceste cursuri online au presupus o muncă din partea profesorilor, trebuie să ne adaptăm.
 • Să ne gândim și la cei care nu au avut acces la tehnologie. Trebuie să continue învățarea. În fiecare luni la ora 9 am făcut videoconferințe cu inspectorii, de săptămâna aceasta am rugat să intru în videoconferințe cu directorii școlilor.
 • În județul Sibiu am avut o videoconferință cu toți învățătorii din județ pentru a lua măsurile cele mai bune în consultare cu aceștia.
 • Sunt schimbări și le-am spus-o și lor, trebuie să ne adaptăm din mers. Comunicarea directă dintre noi presupune și rezolvarea problemelor. Pot să iau măsuri foarte articulate care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor.
 • În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Ne pregătim pentru că așa cum toată lumea știe, specialiștii în medicină spun că în curând, în toamnă, o să vină un nou val. Nu am fost pregătiți și știu lucrul acesta.
 • Echipamentele vor fi conectate la internet.
 • Achiziția va fi centralizată, la nivel guvernamental, vor avea internet și vor fi tablete sau laptopuri.
 • Pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul va pregăti ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină pentru ca profesorii să fie ajutați să recupereze materia.
 • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
 • Nu vorbim despre manuale, vorbim despre programă. Aceste ghiduri vor cuprinde acele conținuturi din programă care nu au fost predate.
 • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *