- Advertisement -
Acasă Educatie Monica Anisie minimalizeaza restrictiile impuse in scoli pentru elevi si profesori: "La...

Monica Anisie minimalizeaza restrictiile impuse in scoli pentru elevi si profesori: „La grădiniță și pentru elevii de cliclul primar masca de protectie nu va fi obligatorie. Pentru elevii de liceu și gimnaziu nu este obligatorie pentru elevi doar în timpul orelor de curs. Distantarea sociala intre elevi va trebuie sa fie de 1 metru, nu 2”

- Advertisement -

Ministrul Educatiei Monica Anisie anunta masuri neobisnuit de relaxate pentru elevi si profesori in contextul actual al pandemiei de coronvairus. In timp ce numarul de imbolnvari zilnice creste de la o zi la alta (urmand sa ajunga cel mai probabil in august la un nou varf al numarului de cazuri zilnice) ministrul Educatiei anunta ca in momentul in care elevii vor incepe scolile, mastile de protectie nu vor fi obligatorii, cel putin nu pentru copii de grandinita si elevii din ciclul primar, masca urmand sa fie obligatorie doar pentru elevii de liceu si gimnaziu in timpul orelor. Monica Anise a anuntat de asemenea ca distantarea sociala obligatorie in instiutiile de invatamant va fi injumatatita, de la 2 metri la 1 metru.

Purtarea măștii este o altă noutate. Dacă la grădiniță și pentru elevii de cliclul primar nu este obligatorie, la liceu și gimnaziu nu este obligatorie pentru elevi doar „în timpul orelor de curs, atunci când se asigură distanța de 1 m între elevi”. În plus, deși pentru educatoare și învățătoare masca e obligatorie, regulamentul propus prevede că pentru profesorii de gimnaziu și liceu masca „nu este obligatorie pentru personalul didactic atunci când predă și este la 2 m de elevi”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here