Monica Anisie nu inchide scolile: “Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice. Nu există decât 4 cazuri de elevi confirmate. Chiar dacă închidem astăzi școlile, copiii tot vor circula”

Minstrul Educatiei Monica Anisie isi sustine punctul de vedere de neinchidere a scolilor. Monica Anisie si-a mentinut declaratia de ieri seara intr-o interventie  la Antena 3. Ministrul a spus ca nu este nevoie de inchiderea scolilor pentru ca pana in momentul de fata nu sunt “decat 4 cazuri confirmate” de cornavirus. Ministrul mai sustine ca si daca ar inchide scolile, copiii tot vor circula cand vor iesi afara, chiar daca ideea era de fapt sa evite aglomeratiile, nu locurile publice, asa cum au fost recomandarile facute ieri dimineata la Ministerul de Interne de Raed Arafat.

Declarațiile făcute în această dimineață de ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3:

  • “Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă.
  • Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor.
  • Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *