- Advertisement -
AcasăPoliticaNi s-au dat peste cap partenerii de guvernare. PNL le cere demisiile...

Ni s-au dat peste cap partenerii de guvernare. PNL le cere demisiile lui Caciu si Budai daca cresterile de pensii nu vor fi de cel putin 12%

- Advertisement -

Schimbari semnificative al minunea de coalitie PSD-PNL. Daca pana acum PSD era cel carea promitea ca aduce in sacul de Craciun mariri de pensii si salarii fara numar, PNL-isiti sunt cei care insista de data asta pe populsimul legat de marirea pensiilor. Urmasii bratienilor au decis in sedinta de astazi sa ca daca PSD-isitii nu vor accpeta marirea pensiilor cu minim 11,9%, atunci ministrul Muncii, Marius Budai, si ministrul Finantelor, Adrian Caciu, trebuie sa isi dea demisiile.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința PNL, social-democrații ar dori să crească pensiile doar cu 6%, pentru a putea acorda ajutoare în bani în funcție de venituri: pensiile mici vor primi ajutoare mult mai mari decât pensiile medii și mari. „Un ajutor one-off înseamnă o singură dată, nu suntem de acord să dăm de 5 ori”, au discutat liberalii.

„Dacă PSD nu vrea sau spune că nu ne încadrăm în buget, atunci să plece acasă Câciu și Budăi”, au propus liberali în ședință. Conform surselor citate, o idee avansată a fost inclusiv cea de a face schimb de ministere PNL – PSD. Munca și Finanțele să meargă la liberali, iar social-democrații să primească alte două portofolii.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -