- Advertisement -
AcasăExternNumarul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns in China la peste 100,...

Numarul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns in China la peste 100, in conditiile in care ieri erau 80! Numarul celor infectati a crecut cu aproximativ 70% in doar 24 de ore, de la 2800 la 4500! Un chinez din capitala Beijing a murit

- Advertisement -

Coronavirusul a facut pana in acest moment 106 victime in China iar numarul infectiilor a crescut foarte mult in ultimele 24 de ore, de la 2.835 la 4.515, adica intr-o singura zi procentul imbolnavirilor a crescut cu aproxiamtiv 70%.

Ieri, autoritatile chineze de asemenea au anuntat coronavirusul a facut prima victima si in capitala tarii, la Beijing, un barbat de 50 de ani.

Reamintim ca autoritatile chineze au luat o serie de masuri pana in acest moment, orasul Wuhan de 11 milioane de locutiori, locul de unde a pronit focarul fiind in carantina, la fel ca provincia Hubei, in total 56 de milioane de locuotior aflandu-se in aceasta situatie, neavand voie sa parasesasca zona.

Guvernul a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile până duminică pentru a descuraja oamenii să călătorească, iar autorităţile din Shanghai (est) au solicitat multora dintre companiile din metropolă să rămână închise pentru încă două săptămâni.

Coronavirus provoacă infecție respiratorie acută și nu există un vaccin anume care să poate preveni boala.

Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de coronavirusuri care a provocat focarul de SARS în 2002, s-a extins de asemenea în cel puţin 12 ţări de pe patru continente.

Pana in acest moment coronavirusul a facut victime in 12 tari de pe 4 continente, singurul continent care a scapat pana in acest moment fara victime fiind Africa. In Europa, in Franta au fost descoperite 3 cazuri. Majoritatea tarilor unde au avut loc victime sunt din apropierea Chinei, pe continentul asiatic, inclusiv Japonia.

Totusi, ca si in cazul Frantei, mai sunt si exceptii. Australia, SUA sau Canada numarandu-se de asemena printre tarile din afara continentului asiatic in care s-au inregistrat victime pana in acest moment.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -