- Advertisement -
AcasăExternNumarul deceselor cauzate de coronavirus e in continua crestere! Peste 80 de...

Numarul deceselor cauzate de coronavirus e in continua crestere! Peste 80 de decese si 2.500 de oameni infectati! Tarile asiatice sunt rand pe rand afacetate, incluasiv Japoina. Virsul s-a raspandit pana in Australia dar si in SUA, unde s-au inregistrat 5 victime!

- Advertisement -

Numarul deceselor cauzate de coronavirus e in continua crestere de la ora la alta. pana in acest moment 81 de oameni au murind in China din cauza epidemiei coronavirsului iar alti cel putin 2.441 de oameni fiind infectati.

Asa cum era de asteptat tarile asiatice sunt primele afacetate si cel mai mult afectate. Urmeaza continetul australian dar si Statelele Unite. In mod neasteptat, inca pana la aceasta ora, nu avem nicio victima pe continentul african, in ciuda conditiilor precare de viata de pe continent, unde bolile, virusurile si infectiile de orice fel sunt la ordinea zilei. In Europa s-a u inregistrat pana la acesta ora 3 cazuri d einfectii, toate in Franta.

Lista ţărilor şi teritoriilor care au anunţat cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, potrivit AFP:

 

Thailanda – cinci cazuri
Persoanele infectate cu coronavirus sunt patru chinezi din Wuhan şi un cetăţean thailandez care a staţionat în acest oraş.
În Thailanda a fost identificat primul caz de îmbolnăvire în afara teritoriului Chinei, pe 8 ianuarie.
 
Statele Unite – cinci cazuri
Cele cinci persoane contaminate cu coronavirus sunt din California, Arizona, Illinois şi statul Washington. Toate aceste persoane ”au călătorit direct la Wuhan”, potrivit autorităţilor.
Australia – cinci cazuri
Australia a confirmat luni cel de-al cincilea caz de infectare cu coronavirus la o femeie de 21 de ani care s-a aflat în ultima cursă aeriană din Wuhan înainte ca autorităţile să plaseze oraşul în carantină, potrivit Reuters.
Primul pacient confirmat în Australia este un bărbat care a călătorit din Wuhan la Melbourne cu o săptămână înainte. Ceilalţi trei au călătorit de asemenea recent în China.
Malaezia – patru cazuri
Este vorba despre patru chinezi din Wuhan care au venit să-şi petreacă vacanţa în Malaezia. Printre aceştia, o femeie de 66 de ani şi doi tineri care au sosit cu două zile înainte via Singapore, precum şi un bărbat de 40 de ani ajuns în ţară la bordul unui autocar împreună cu un grup de turişti chinezi.
Singapore – patru cazuri
Primul caz a fost anunţat pe 23 ianuarie: un bărbat de 66 de ani care sosise din Wuhan în urmă cu trei zile. Fiul acestuia, de 37 de ani, care îl însoţea, a fost testat de asemenea pozitiv pentru coronavirus. În aceeaşi situaţie se află şi o rezidentă din Wuhan, de 52 de ani, care a sosit pe 21 ianuarie. Cel mai recent caz a fost anunţat duminică, fiind vorba despre un bărbat de 36 de ani sosit miercuri.
Franţa – trei cazuri
Sunt primele cazuri depistate în Europa. Au fost confirmate pe 24 ianuarie, unul la Bordeaux (sud-vest), celelalte două la Paris. Cele trei persoane infectate călătoriseră recent în China.
Japonia – trei cazuri
Primul caz este cel al unui bărbat de circa 30 de ani care a fost spitalizat pe 10 ianuarie, la câteva zile după ce revenise dintr-o călătorie la Wuhan.
Doi rezidenţi din acest oraş chinez au fost de asemenea testaţi pozitiv.
Taiwan – trei cazuri
Primul este cel al unei femei de circa 50 de ani care a sosit pe 20 ianuarie din provincia Wuhan, unde îşi are domiciliul.
Coreea de Sud – trei cazuri
Primul este cel al unui chinez de 35 de ani sosit cu o cursă aeriană la Seul pe 19 ianuarie din direcţia Wuhan. Două persoane de circa 50 de ani, care munceau în acest oraş din centrul Chinei, au fost testate pozitiv la coronavirus.
Vietnam – două cazuri
Este vorba despre doi cetăţeni chinezi, un bărbat care a sosit în Vietnam pe 13 ianuarie din direcţia Wuhan şi fiul acestuia care locuieşte în Ho Chi Minh, contaminat ulterior de la tatăl său, au anunţat autorităţile pe 23 ianuarie.
Nepal – un caz
Cazul a fost anunţat pe 24 ianuarie. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani care s-a întors pe 9 ianuarie dintr-o călătorie la Wuhan.
Canada – o suspiciune de îmbolnăvire
A fost depistată la Toronto, în cazul unui bărbat de circa 50 de ani care a călătorit în Wuhan şi a revenit în ţară pe 22 ianuarie.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -