- Advertisement -
Acasă Politica Orban: Congresul nu poate fi derulat nici online, pentru că la Congres...

Orban: Congresul nu poate fi derulat nici online, pentru că la Congres este vot de persoane. Votul de persoane este, în mod obligatoriu, secret, iar conform prevederilor statutare votul secret nu se poate exercita decât pe sistemele de vot cu prezenţă fizică

- Advertisement -

Liderul PNL, Ludovic Orban, le-a explicat jurnalistilor miercuri dupa amiaza, de ce Congresul PNL din 25 septembrie nu poate fi organizat altfel decat prin fizica, discutia venind in contextul discutiilor despre sfantul COVID. Orban a spus ca votul la Congres este secret iar conform prevederilor statutare, votul secret nu se paote execriuta decat in conditiile prezentei fizice a parlamentarilor.

„Congresul nu poate fi derulat nici online, pentru că la Congres este vot de persoane. Votul de persoane este, în mod obligatoriu, secret, iar conform prevederilor statutare votul secret nu se poate exercita decât pe sistemele de vot cu prezenţă fizică, aşa cum am stabilit. (…) Vă spun eu că nu e garantat secretul votului pe niciun sistem care există în momentul de faţă. Doi – reducerea numărului de delegaţi nu se mai poate face. Termenul de stabilire a numărului de delegaţi de către filialele judeţene expiră astăzi, şi filialele judeţene astăzi îşi vor desemna delegaţii conform normei de reprezentare stabilită în hotărârea Consiliul Naţional care a convocat Congresul. Nu este o problemă cu respectarea regulilor. Putem să facem afară, în aer liber şi avem doua locaţii studiate pe care putem sa le folosim”, a explicat liderul PNL.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here