- Advertisement -
AcasăPoliticaOrban il ataca pe Klaus: „Ce perfidie! Ce dezinformare! Ce politicianism din...

Orban il ataca pe Klaus: „Ce perfidie! Ce dezinformare! Ce politicianism din aprtea chiriasului de la Cotroceni! Nu pot să nu remarc și modul silogistic pervers în care pune problema Werner! Putin este de vină!Adică, dacă cineva îndrăznește să spună că de vină este președintele, guvernul sau majoritatea parlamentară, ar însemna că neagă vinovăția lui Putin! Cine critică guvernul este cu Putin!”

- Advertisement -

Liderul „Forta Dreptei”, Ludovic Orban, il ataca pe presedintele Iohannis, dupa ce acesta a declarat astazi ca singura vina pentru situatia economica tot mai dezastroasa a Romaniei de la o zi la alta ii apartine presedintelui Putin, mneitoand ca populatia nu trebuie sa mai caute vinovati la casa politica indiferent ca vorbim de Parlament, Guvern sau Adminsitratia Prezidentiala. Orban spune ca Iohannnis da dovada de perfidei si dezonformeaza. Acesta spune ca presedintele pune problema actualei criza econimcie intr-un fel pervers si ca cine critica clasa politica care conduce Romania trebuie sa fie considerat „putinist”.

„Ce perfidie! Ce dezinformare! Ce politicianism!

Chiriașul de la Cotroceni, între interminabile dispariții și tăceri, se mai căznește când și când să ne convingă că încă mai deține cineva funcția de președinte. După multe ieșiri în decor ale ”pierdutului în timp și spațiu” înțelegi și mai bine vorba lui Boethius: dacă tăcea, filozof rămânea.

Zicerea de astăzi este o asemenea mostră de inadecvare și de lipsă de responsabilitate. Ne spune înălțimea sa că singurul vinovat de inflația din România este războiul lui Putin. Că guvernul, majoritatea parlamentară nu au nicio vină ( despre președinte nicio vorbuliță, că, nu- i așa, președintele nu răspunde de nimic). ”Pentru români este important să știe că acest guvern își dă silința și a găsit soluții bune” își încheie minuscula sa alocuțiune cel care probabil a făcut singur cumpărături ultima oară în vizita la piramide.

Prima observație pe care o am de făcut este că cifra de 13,8% o reprezintă rata anuală a inflației, nu rata inflației din aprilie, raportată la luna martie, luna de după declanșarea războiului. Adică, domnule manipulator șef, creșterea inflației în România nu este declanșată de război. Cel mai bun exemplu pentru acest adevăr evident este rata anuală a inflației din luna martie, de 10, 2% ( adică prețurile au crescut în România cu 10,2% în anul de dinaintea declanșării războiului ). Este adevărat că declanșarea războiului a provocat o creștere suplimentară a inflației, dar inflația la noi era deja mult prea mare încă dinainte de izbucnirea războiului. Și, pentru inflația de dinainte de izbucnirea războiului, este vinovat , cu siguranță, guvernul, președintele, majoritatea parlamentară și BNR.

A doua chestiune pe care vreau să o scot în evidență este aceea că și în conjunctura internațională provocată de război guvernul are obligația să ia măsuri pentru a asigura sănătatea economiei românești. Lucru pe care guvernul nu l- a făcut. Și, această realitate ne este relevată în fiecare zi, când mergem la piață, la supermarket, la benzinărie etc.

Nu pot să nu remarc și modul silogistic pervers în care pune problema Werner. Putin este de vină. Adică. dacă cineva îndrăznește să spună că de vină este președintele, guvernul sau majoritatea parlamentară, ar însemna că neagă vinovăția lui Putin. Adică, cine critică guvernul este cu Putin. Sunt convins că orice om de bun simț nu cade în această capcană de interpretare.

În final, o urătură pentru nepăsătorul privitor de la distanță al traiului nostru de zi cu zi: dacă tot te doare la bască de noi, dacă tot n- ai mișcat un deget ca să îndrepți ceva, măcar lasă- ne…”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -