Petre Daea a inagurat prima Brânzărie din țară la Sibiu și a început să vorbească despre cormorani: Este o problemă extrem de importantă la nivelul Uniunii Europene şi pentru care ministrul Agriculturii din România, alături de încă 19 miniştrii din ţările din UE sunt îngrijoraţi. Am mai spus-o, cormoranii nu se feresc de nimic, urmăresc cu foarte mare atenţie prada şi acţionează în consecinţă”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a inaugurat luni, la Sibiu, prima Brânzărie din ţară. În cadrul întâlnirii, Daea a vorbit despre cormorani, păsările care l-au făcut celebru din cauza declarațiilor controversate pe care acesta le-a făcut despre păsările iubitoare de pești: ”Sunt atât de iscusiţi în lupta aceasta încât nu îi învinge nimeni”, a declarat Petre Daea, citat de News.ro.

În cadrul aceleiași întâlniri, Petre Daea a fost întrebat ce părere are despre iniţiativa legislativă privind vânătoarea cormoranilor. Ministrul Agriculturii a spus că este o problemă importantă la nivelul Uniunii Europene şi că mai mulţi miniştri din statele UE sunt îngrijoraţi.

”Este o problemă extrem de importantă la nivelul Uniunii Europene şi pentru care ministrul Agriculturii din România, alături de încă 19 miniştrii din ţările din UE sunt îngrijoraţi datorită faptului că este o presiune formidabilă pe acest sector, iar piscicultorii solicită de mult timp şi lucrul acesta a fost auzit de Parlamentul European pentru că în noiembrie 2008, în Parlamentul European a fost o rezoluţie care spunea foarte clar că trebuie să se intervină întrucât la nivelul UE pagubele produse de cormorani se ridică la peste 300.000 de tone de peşte, ceea ce înseamnă echivalentul producţiei de acvacultură din Franţa, Germania, Cehia şi Ungaria. Iar în România este o situaţie deosebită. Iată că şi parlamentarii din România au purces pe acest drum al legiferării, cum au făcut şi alte ţări până acum”, a declarat Daea.

Ministrul spune că mai multe ţări au solicitat Comisiei Europene derogări pentru a putea rezolva problema cormoranilor:

”Toate ţările din Uniunea Europeană au solicitat la Comisie cel puţin o dată derogări pentru a regla efectivele de păsări în aşa fel încât piscicultorii să poată să aducă producţia pe care o realizează cu mare efort pe masa consumatorului, în aşa fel încât lumea să mănânce peşte bun, proaspăt şiprodus de piscicultorii noştri”, a declarat ministrul.

Întrebat, de asemenea, ce părere are despre motivaţia iniţiatorilor legii privind vânarea cormoranilor, cum că aceste păsări sunt inteligente şi stresează peştii, Daea a spus că informaţia nu este lipsită de temei.

”Cred că această informaţie nu este lipsită de temei pentru că s-a referit la faptul că sunt atât de iscusiţi în lupta aceasta încât nu îi învinge nimeni. Am mai spus-o, nu se feresc de nimic, urmăresc cu foarte mare atenţie prada şi acţionează în consecinţă”, a mai spus ministrul, citat de News.ro.

Citește și https://dc360.ro/shakira-de-romania-iese-din-inchisoare-cristian-borcea-va-fi-eliberat-motivele-eliberarii-este-disciplinat-staruitor-in-munca-si-da-dovezi-temeinice-de-indreptare-a-participat-la-program/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *