- Advertisement -
AcasăExternPierderi in randul vanzatorilor de flori in Olanda de aproape 80%. Milioane...

Pierderi in randul vanzatorilor de flori in Olanda de aproape 80%. Milioane de lalele, trandafiri sau crizanteme sunt distruse zilele acestea din cauza lipsei de cumparatori provocate de epidemia de coronavirus: „Piaţa de flori din Olanda există de peste 100 de ani şi este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de criză”

- Advertisement -

Cunocuta drept „tara lalelelor” Olanda isi distruge anul acesta 80% din cantitatea de flori din cauza lipsei de vanzari provocate de epidemia de coronavirus. Aproximativ 80% din cantitatea total de lalele, trandafiri, crizanteme si multe alte flori au fost distruse in acest an din cauza vanzarilor proaste provocate de criza mondiala de sanatate.

„Singura soluţie este să le distrugem”, spune Michel van Schie, purtător de cuvânt la gigantul olandez din domeniul horticulturii Royal FloraHolland. „Piaţa de flori din Olanda există de peste 100 de ani şi este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de criză”, adăugă Michel van Schie.

Pe langa ca cumparatorii nu se mai inghesuie precum anii trecuti sa cumpere, de asemenea autoratile au luat decizia din cauza epdiemiei de coronvirus sa inchida temporar pietele si magazinele din tara.

„Avem Sărbătoarea Mamelor care se apropie şi producătorii de lalele încep recoltatul în ianuarie şi până în lunile aprilie-mai. Deci suntem în plin sezon, când ar trebui să îşi câştige banii”, a explicat Prisca Kleijn, directorul Asociaţiei regale a producătorilor de bulbi de flori (KAVB). Potrivit acesteia, criza sanitară a picat în cel mai prost moment al anului pentru producătorii de lalele din Olanda.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -