- Advertisement -
AcasăExternPolonia dupa ce o racheta ucraineana a cazut pe teortiroiul ei si...

Polonia dupa ce o racheta ucraineana a cazut pe teortiroiul ei si le- ucis 2 oameni: „Desigur, Rusia este de vină pentru acest lucru. Inteleg ca Zelenski e speriat ca ar putea fi judecat si spune ca a fost o racheta ruseasca, nu are de ce. Ar trebui să fie un troll rus care ar prezenta o astfel de teorie”

- Advertisement -

Cu toate ca o racheta ucraineana cazuta pe teritoriul Poloniei a ucis 2 oameni, oficialii de la Varsovia fac totul sa minimalizeze extinderea conflictului rezultat doar din inarmarea continua a Ucrainei si spune ca vina apartine in integralitate Rusiei. Șeful Biroului de Politica Internationala din cadrul Cancelariei Presedintelui Poloniei, Jakub Kumoch a tinut chiar sa il linistesca pe presedintele ucrainean, Volodirmir Zelenski, despre care a spus ca vorbeste in continuare despre rachete rusesti de teama nu fie judecat., mnetioandn ca nu are de ce. Oficialul polonez a mer spana la a spune ca „doar trolli rusi ar putea certa Ucraina”.

„Partea ucraineană spune acest lucru și, desigur, ar trebui să fie ascultată. Aici nu există niciun conflict între Ucraina și Polonia, în primul rând, nimeni nu dă vina pe Ucraina pentru că a atacat în mod deliberat teritoriul polonezilor. Ar trebui să fie un troll rus care ar prezenta o astfel de teorie”, a spus el. „Ucrainenii au dreptul să se apere, Rusia a bombardat ieri întregul teritoriu al Ucrainei și în apropierea granițelor noastre. Apărarea antiaeriană ucraineană a luptat împotriva ei, a spus el. „Sunt convins că fragmentele de rachete cad și în Ucraina. Există război. Tragedia s-a petrecut în Polonia, dar este încă considerat de noi un accident nefericit”, a adăugat el.

Întrebat de declarația președintelui Ucrainei, care a spus de două ori că este vorba despre o rachetă rusească, Kumoch a spus că președintele are informații de la oamenii săi.

„Înțeleg că președintele primește informații de la oamenii sai, de la fortele armate, de la fortele responsabile cu apararea antiaeriană. Înțeleg, de asemenea, o anumită neliniște care a pătruns în aceste rânduri, pentru că s-a înțeles, de asemenea, poate greșit că cineva face acuzații împotriva Ucrainei”, a explicat el. „Nu. Pentru noi, cel mai important lucru la început a fost să stabilim dacă Polonia a fost atacată sau nu. Polonia nu a fost atacată, a fost un accident tragic. Desigur, Rusia este de vină pentru acest lucru, pentru că este cea care bombardează Ucraina și este cea care creează condițiile pentru ceea ce s-a întâmplat”, a spus el.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -